Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Νίκος Βακολίδης: Εκδήλωση του ΜέΡΑ25 στο Αγρίνιο


O Νίκος Βακολίδης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25, παρευρέθηκε σε προεκλογική εκδήλωση της παράταξης στο Αγρίνιο στις 19/04/2019 λίγες μέρες μετά τον εορτασμό των 193 χρόνων από την έξοδο του Μεσολογγίου.
Ο Νίκος Βακολίδης δήλωσε μεταξύ άλλων, « Η απόφαση των αγωνιστών για έξοδο και όχι παράδοση, μετά το τέλος των αποθεμάτων, και η γενναία αντίσταση του Μεσολογγίου ενίσχυσε το φιλελληνικό κίνημα και πίεσε τις Μεγάλες Δυνάμεις να καταλήξουν σε λύση για το ελληνικό ζήτημα»  και τόνισε ότι «Τα δικά μας αποθέματα τελείωσαν το 2015 και το 62% των Ελλήνων μίλησε. Η έξοδος έχει γίνει με 700.000 νέους να έχουν φύγει στο εξωτερικό και τους υπόλοιπους να δουλεύουν με μπλοκάκι και με εξευτελιστικούς μισθούς και συμβάσεις εργασίας, πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα. Ξέρουν οι υπηρέτες των δανειστών ότι αν υποστήριζαν το ΌΧΙ θα ακολουθούσε μια αλληλουχία εξελίξεων που θα άλλαζε αυτή την Ευρώπη, αυτή τη ζωή που μας έχουν επιβάλλει, σε βάρος του 1% που κατέχει τον πλούτο. 
Τώρα, αναζητώντας ένα νέο αφήγημα  για να πείσουν τον πολίτη ενόψει  των Ευρωεκλογών, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, εμφανίζονται ως μεταρρυθμιστές της Ευρώπης.  Αυτοί όπως και τα δημιουργήματα της λιτότητάς  τους, τα εθνικιστικά κινήματα, διακηρύσσουν ότι θα φέρουν την αλλαγή.


Εμείς δεν θα περιμένουμε να επικαλεστούν  πάλι αυταπάτες.  Δεν μας αρκεί να ακούμε ότι ο λαός καταλαβαίνει ποιος τον κορο’ι’δεύει και να αποδεικνύουν την επόμενη ημέρα των εκλογών ότι ο λαός τελικά ίσως και να μην είναι τόσο έξυπνος.
Την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητά μας στα δύσκολα την αποδεικνύουμε 10 χρόνια τώρα. Ήρθε η ώρα να δείξουμε την άλλη μας πλευρά, αυτή για την οποία είμαστε περήφανοι, αυτοί για την οποία οι ήρωες του τότε θα μας θαύμαζαν. Αυτή της δημιουργικής αντίστασης, της ρεαλιστικής ανυπακοής που μπορεί να αλλάξει τα πάντα.
 Είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους εαυτούς μας και στις γενιές που έρχονται. »
Τέλος απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις Ευρωεκλογές. «Από αυτό το βήμα σας καλώ να μη μείνετε αμέτοχοι, μην κάνετε δώρο στα σχέδιά τους την αποχή σας. Ελάτε μαζί μας. Στις 26 Μαΐου αλλάζουμε την Ευρώπη.»