Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ιωάννινα: Παρουσίαση του εικονογραφημένου αφηγήματος αναζήτησης της κας Μαίρης Σάμου με τίτλο "Παραμύθι για Μεγάλους" στην Φρόντζου Πολιτεία (Συνεδριακό Κέντρο, την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 19:30


Παραμύθι για μεγάλους
(Ιωάννινα, Παρασκευή 5 Απριλίου, 19:30)
Οι Εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Μαρία Σάμου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του εικονογραφημένου αφηγήματος αναζήτησης με τίτλο "Παραμύθι για Μεγάλους".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Φρόντζου Πολιτεία (Συνεδριακό Κέντρο), Λόφος Αγ. Τριάδος, στα Ιωάννινα, την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 19:30.
Συντονίζει: Μίλτος Γήτας (Δημοσιογράφος-Ποιητής)
Ομιλούν: κ. Βέρμπη Λούλα (MSc Κοινωνικής Παιδοψυχιατρικής, Παιδίατρος Μετεκπ. Αναπτυξιολογία)
κ. Νούτσου Ελευθερία (καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας & ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών)
κ. Κακαιδή Μαρία (ιδιοκτήτρια Ινστιτούτου Αισθητικής)
Σας περιμένουμε!
Για συνέντευξη με τη συγγραφέα, ενόψει της παρουσίασης, ή περισσότερες πληροφορίες για το μυθιστόρημα, παρακαλούμε καλέστε στο 211012 6900 ή στείλτε μήνυμα στο iwrite.pr@gmail.com
Από το οπισθόφυλλο
«… οι άνθρωποι μπροστά στο μεγαλείο ενός αληθινού έρωτα οφείλουν να υποκλίνονται κι όχι να στέκονται εμπόδιο» 

Παραμύθι για μεγάλους; Ναι σίγουρα υπάρχει κι είναι εξίσου όμορφο και διδακτικό όσο τα παραμύθια που όλοι μας διαβάζαμε μικροί. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία αγάπης που διαδραματίζεται στη γειτονική μας Ιταλία. Οι ήρωες της ιστορίας συναντώνται έπειτα από ένα απρόσμενο παιχνίδι της μοίρας κι όλα στη ζωή τους αλλάζουν από εκεί κι έπειτα. Μύθοι, αλήθειες, ομορφιά, χαρά μα και θλίψη γεμίζουν τις σελίδες αυτού του παραμυθιού. Όλα εκείνα που γεμίζουν τις σελίδες της ζωής μας.
Kαλή Aνάγνωση… 

Η συγγραφέας
Η Μαίρη Σάμου γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1976. Μεγάλωσε κι έζησε αρκετά στην αγαπημένη της Θεσσαλονίκη, τόπο καταγωγής της. 
Ζει πλέον στα Ιωάννινα, όπου δραστηριοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. 
Καθηγήτρια Αγγλικής κι ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών με αρθρογραφικές ανησυχίες. 
Από το 2017 αρθρογραφεί για το δικό της blog, καθώς και για διακεκριμένες διαδικτυακές σελίδες.
Στα κείμενά της ανακαλύπτει κανείς το μεγαλείο της ψυχής των ανθρώπων, όντας ικανοί να αγαπήσουμε μα και να αγαπηθούμε δίχως όρια, περιορισμούς και δήθεν κανόνες. 
Χαρακτηριστικό της γραφής της η αμεσότητα προς τον αναγνώστη. Αγαπημένο της απόφθεγμα η φράση του Ν. Καζαντζάκη: «Όταν πιστεύουμε σε κάτι ανύπαρκτο, με πάθος τελικά το δημιουργούμε. Ό,τι δε συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά».