Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Πού βρισκόμαστε με την έρευνα για την κατάρρευση του Θεογέφυρου;


Στο “ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 22-2-19” Live στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με τον Παναγιώτη Μπούρχα υπήρχε συνέντευξη με τον δικηγόρο Γιάννη Ντάσκα.
Εκτός των άλλων που συζητήθηκαν έγινε κουβέντα και για την πορεία της έρευνας για την αναφορά του κ, Ντάσκα στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων σχετικά με την κατάρρευση του Θεογέφυρου και την αναζήτηση ευθυνών.
Ο κ. Ντάσκας στην αναφορά του πρότεινε μάρτυρες τόσο την Κίνηση Καθαρός Καλαμάς και το Μιχάλη Πασιάκο καθώς υπήρχαν καταγγελίες για τον αγωγό που βρέθηκε να περνάει μέσα από το Θεογέφυρο όπως και για άλλες εργασίες που έγιναν χωρίς άδειες από την Αρχαιολογική υπηρεσία και άλλα έργα που έγιναν αργότερα χωρίς καμμιά μελέτη.
Αναρωτιέται το απλό λοιπόν ο κ. Ντάσκας “Υπάρχει άδεια ή όχι”; Η έρευνα θα το δείξει.
Η Κίνηση Καθαρός Καλαμάς έχει καταθέσει στον πταισματοδίκη τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της που δείχνουν πως ούτε άδεια υπήρξε ποτέ, ούτε μελέτες και βέβαια πως -παρά τα λεγόμενα του κ. Περιφερειάρχη- η περιοχή γύρω από το Θεογέφυρο είναι αρχαιολογικός χώρος. Ας προχωρήσει επιτέλους αυτή η έρευνα που ένα χρόνο τώρα δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν χρειάζεται και πολύ ψάξιμο, τα στοιχεία υπάρχουν. Άρα κάπου αλλού κολλάει η υπόθεση;