Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο άτομα κατηγορούμενα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, αποθήκευσης & κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράβασης του νόμου περί όπλων


Σε υπαίθριο χώρο (αλσύλλιο), που χρησιμοποιούσε ο ένας εκ των δραστών, ως κρύπτη ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους (94,4) γραμμαρίων και ηλεκτρονική ζυγαριά

Συνελήφθησαν, χθες (25-10-2018) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο άτομα, ένας 30χρονος αλλοδαπός και ένας 57χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς και παράβασης του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από εμπεριστατωμένη συλλογή και αξιολόγηση στοιχείων για διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης & κοκαΐνης στην πόλη των Ιωαννίνων από τον 30χρονο, χρησιμοποιώντας ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών υπαίθρια «καβάντζα», σχεδιάστηκε στοχευμένη αστυνομική δράση, κατά την εξέλιξη της οποίας συνελήφθησαν οι δύο κατηγορούμενοι.
Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, εντόπισαν τους δύο δράστες και τους συνέλαβαν, διότι εξακριβώθηκε ότι ο 30χρονος είχε προμηθεύσει τον 57χρονο με μία συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους (0,4) γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.
Ακολούθησε έρευνα σε αλσύλλιο στα Ιωάννινα, όπου εντοπίστηκε, υπαίθρια καβάντζα, όπου ο 30χρονος απέκρυπτε ποσότητα ηρωίνης, βάρους -94,4- γραμμαρίων καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας.
Επίσης, στην κατοχή του 30χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν στο σπίτι του 57χρονου, τα παρακάτω:
27 ναρκωτικά δισκία & 44 αποσπάσματα ναρκωτικών δισκίων,
μία βαλλίστρα – πιστόλι εκτόξευσης βελών
το χρηματικό ποσό των (730) ευρώ.
Επιπρόσθετα στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.