Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Στέφου με τον πρέσβη της Κροατίας στην Ελλάδα κ. Aleksandar Sunko


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Στέφος με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Ελληνο-κροατικής Φιλίας του ελληνικού κοινοβουλίου είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Κροατίας στην Ελλάδα κ. Aleksandar Sunko, στις 25 Οκτωβρίου.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόσο ο πρέσβης όσο και ο βουλευτής αναφέρθηκαν στα βαθιά αισθήματα φιλίας μεταξύ των δύο λαών, ενώ διερευνήθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας και εμβάθυνσης των σχέσεων των δύο χωρών. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τρεις πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες αμοιβαίας συνεργασίας, οι οποίες παρουσιάζουν και έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή της Ηπείρου. 
Η πρώτη δυνατότητα αναφέρεται στην ναυτιλιακή διασύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με το λιμάνι του Σπλιτ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ως μια εναλλακτική διαδρομή στις χερσαίες μεταφορές. Η δεύτερη δυνατότητα αφορά στην αεροπορική διασύνδεση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων με το αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με διαμόρφωση κοινών τουριστικών πακέτων ανάμεσα στις ακτές της Δαλματίας και τις ηπειρωτικές ακτές. 
Η τρίτη δυνατότητα σχετίζεται με την πιθανή συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με κάποιο αντίστοιχο κροατικό ίδρυμα και πιθανόν με το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ.
Ο κ. Sunko και ο κ. Στέφος δεσμεύτηκαν ότι θα διερευνήσουν, ο καθένας μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων του, τις παραπάνω δυνατότητες και θα εργαστούν, προκειμένου τα σχέδια να προχωρήσουν.
Τέλος, ο κ. Στέφος προσκάλεσε τον κ. πρέσβη να επισκεφτεί τα Γιάννενα και την Ήπειρο, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή με μεγάλη χαρά.