Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ξεκίνησαν οι ρίψεις εμβολίων κατά της λύσσας


Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων από  29/10/2018 έως και 02/11/2018, θα πραγματοποιηθούν  ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων από το αεροδρόμιο του Αγρινίου.
Οι ρίψεις αφορούν και τις Π.Ε. Άρτης, Πρέβεζας και Ιωαννίνων. Από τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπενθυμίζεται ότι:
Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη σε γιατρό.
Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού), απαγορεύεται να τα ακουμπά άνθρωπος ή να τα πατά και γενικά να έρχεται σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά.
Άμεσα δε πρέπει να ενημερώνονται οι τοπικές κτηνιατρικές υπηρεσίες.
Περιοχές Κάλυψης Δήμου Πωγωνίου:
 ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΠΗ, ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ, ΜΕΡΟΠΗ, ΚΑΚΟΛΑΚΚΟΣ, ΔΡΥΜΑΔΕΣ, ΣΤΑΥΡΟΣΚΙΑΔΙ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗ, ΔΟΛΟ, ΠΟΝΤΙΚΑΤΕΣ, ΞΗΡΟΒΑΛΤΟ, ΟΡΕΙΝΟ, ΑΡΓΥΡΟΧΩΡΙ, ΧΡΥΣΟΔΟΥΛΗ, ΚΑΚΑΒΙΑ, ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΖΑΒΡΑΧΟ, ΤΕΡΙΑΧΙ, ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ, ΚΤΙΣΜΑΤΑ, ΧΑΡΑΥΓΗ, ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΚΕΡΑΣΟΒΟ, ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗ, ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑ, ΨΗΛΟΚΑΣΤΡΟ, ΔΗΜΟΚΟΡΗ, ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ, ΚΑΤΩ ΛΑΒΔΑΝΗ, ΛΑΒΔΑΝΗ.