Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Αδελφότητα Σιταριάς: Απολογισμός των καλοκαιρινών εκδηλώσεων


Αγαπητοί Συγχωριανοί – Αγαπητοί Φίλοι – Αγαπητοί Σιταριώτες σε όλο τον κόσμο.
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε μέσα από την
καρδιά μας Καλό Φθινόπωρο – Καλή Σχολική Χρονιά σε όλα τα παιδιά μας, Υγεία, Δύναμη και Κουράγιο σε όλους μας.
Με την επιστροφή όλων μας από τις καλοκαιρινές διακοπές θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για την Αδελφότητα. Με αφορμή τις καλοκαιρινές δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στο υπέροχο χωριό μας και τις οποίες θεωρώ ότι η Αδελφότητα με περίσσιο ζήλο και θέληση έπραξε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, o σκοπός επετεύχθη.
Ήρθαμε πιο κοντά ζεστάναμε τις σχέσεις μας, γελάσαμε , διασκεδάσαμε, χορέψαμε, διδάξαμε στα παιδιά μας Ήθος – Αξίες και τα φέρουμε πιο κοντά, στην γενέτειρα των παππούδων τους να γνωριστούν μεταξύ τους και να μάθουν να περνάνε όλα μαζί καλά πιασμένα χέρι – χέρι να τραγουδούν για την Α Γ Α Π Η.
Το καλοκαίρι ξεκίνησε νωρίτερα για εμάς με μια Εκδήλωση – Γιορτή –
Παιχνίδι για τα παιδιά και όχι μόνο. Βρεθήκαμε στο REEF ATHENS RIVIERA χάρη στον συγχωριανό μας Γιώργο Μπούσιο ο οποίος μας διάθεσε το χώρο του στην παραλία της Αγ. Μαρίνας.
Μας «φίλεψε» χαμόγελο και όχι μόνο, τα παιδιά μας πέρασαν ένα όμορφο
καλοκαιρινό Κυριακάτικο πρωινό παίζοντας και γελώντας, δίπλα στην θάλασσα, κάνοντας και εμάς τους γονείς παιδιά παίζοντας μαζί τους.
Η συνέχεια στο Χωριό μας. Στον τόπο που όλοι όπου και αν βρισκόμαστε, σε όλο τον κόσμο η σκέψη μας γυρίζει πάντα εκεί. Πάντα με αγάπη, καλή διάθεση και θέληση για να περνάμε όλοι μαζί καλά το Δ.Σ. της Αδελφότητας με τις μικρές δυνατότητες που έχει κατάφερε να διοργανώσει ένα ακόμη ΣΙTARVIVOR στο προαύλιο του σχολείου μας. Πάνω από εξήντα (60) παιδιά έλαβαν συμμετοχή. Πολλοί παππούδες σίγουρα θα θυμηθήκαν τα Παιδικά τους Χρόνια αντικρίζοντας αυτή την εικόνα.
Ευχαριστούμε απεριόριστα και νιώθουμε υποχρεωμένοι για τα μοναδικά
αναμνηστικά που χαρίσαμε στα παιδιά μας. Χάρη στην οικογένεια Πέτρου Ιωάννου και της επιχείρησης του, που μας δώρισε τα μπλουζάκια των οποίων την μακέτα φιλοτέχνησε η αδερφή της Ελευθερίας , Μαίρη Ντουκάκη.
Τον συγχωριανό μας που για ακόμη μια φορά είναι κοντά μας χαρίζοντας τα βραχιόλακια και που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του. Σας ευχαριστώ ιδιαιτέρα για την ενεργή σας θέση διπλα στην Αδελφοτητα.
Ευχαριστούμε όλους όσους πήραν μέρος σε ένα πρωτότυπο τουρνουά Δηλωτής στο καφενείο του χωριού μας. Η «Αφρόκρεμα» των καθηγητών της Δηλωτής ήταν εκεί.
Παίξαμε – Γελάσαμε – Φάγαμε προβατίνα στα κάρβουνα και σταθήκαμε τυχεροί που είχαμε κλαρίνα και διασκεδάσαμε. Την Παναγιώτα Γεωργιάννη η οποία μας φιλοξένησε στο μαγαζί και πρόσφερε απλόχερα το υπόλοιπο τραπέζι εκείνο το μεσημέρι. Η προβατίνα ήταν μια προσωπική προσφορά στους συγχωριανούς μου.
Ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά τον μικρό φίλο Δημήτρη Κώτση ο οποίος παρόλο το νεαρό της ηλικίας του διδάσκει με το δικό τρόπο Παράδοση και Τέχνη χαρίζοντας μοναδικές παραστάσεις θεάτρου Σκιών «Καραγκιόζη» σε μικρούς και μεγάλους.
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά όσους συνέβαλαν οικονομικά στην Αδελφότητα γνωρίζοντας ότι η διαχείριση των χρημάτων γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και απόλυτη οικονομία. Ξέρετε όλοι ότι δεν έχουμε ιδιαιτέρα έσοδα και τα χρήματα είναι των Σιταριωτών και σε εσάς πάλι γυρίζουν πίσω με τις δράσεις που αναλαμβάνει η Αδελφότητα. (Όποιος θέλει τα οικονομικά στου Συλλόγου είναι στην διάθεση του για οποιοδήποτε έλεγχο). Επίσης καλοδεχούμενη η οποιαδήποτε προσφορά σας.
Θέλω να ευχαριστήσω το Πολιτιστικό Σύλλογο του Χωριού μας για την πολύ καλή συνεργασία και ελπίζω στο μέλλον σε καλύτερη για το καλό του τόπου μας.
Ευχαριστούμε τα παιδιά μας που μας χάρισαν όμορφες στιγμές το βράδυ του 15Αύγουστου, που με το τραγούδι τους και το χορό τους μίλησαν για την Αγάπη. Χάρη στην προσπάθεια της Δήμητρας Μπάγια θα συνεχίσουμε το χορευτικό μας και φέτος το χειμώνα και κάθε χρόνο θα αφιερώνουμε τη βραδιά αυτή σε άλλη θεματική ενότητα. Τέλος θα ευχαριστήσω τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.
Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κώστα Καψάλη διότι συνέβαλε στα μέγιστα έτσι ώστε το χωριό μας να αποκτήσει μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά- στολίδι για τα παιδιά μας, η οποία θεωρώ ότι ταιριάζει απόλυτα με την αισθητική του χώρου. Ξύλο και πέτρα ταίριαξαν απόλυτα και τα παιδιά μας το ευχαριστήθηκαν.
Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Παπά Μιχάλη, τον Ιερέα του χωριού μας ο οποίος συμβάλει τα μέγιστα έτσι ώστε οι εκκλησίες μας να λάμπουν τα εξωκλήσια μας να ανοίγουν συχνά. Δίνει και αυτός με τον δικό τρόπο και τα μέσα που διαθέτει την μάχη να κρατιέται ζωντανό το χωριό μας.
Θα είμαστε κοντά του όσο μπορούμε σε ότι χρειάζεται, και ευχόμαστε να έχει το κουράγιο να πράττει ανάλογα και στο μέλλον.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. γιατί ο καθένας από το δικό του μετερίζι, συμβάλλει τα μέγιστα έτσι ώστε αυτήν την «τρέλα» που έχουμε για το χωριό μας να την μεταδίδουμε σε περισσοτέρους.
Να είσαστε σίγουροι ότι δεν σταματάμε εδώ. Η Αδελφότητα με ιστορία τόσων χρονών θα συνεχίσει να εργάζεται για να αναβιώνουν ήθη, έθιμα, να διδάσκει αξίες, να ενώνει του Σιταριώτες με χαμόγελο , καλή διάθεση να περνάμε όλοι μας καλά οπότε συναντιόμαστε.
Για τους Σιταριώτες Ζωή και Θάνατος, Χαρά και Λύπη, Πόνος και Χαμόγελο
είναι διπλά - δίπλα, συνυπάρχουν. Αυτή η εναλλαγή συναισθημάτων ακόμα και πάνω στο χορό, μας κάνει μοναδικούς.
Σας περιμένουμε κοντά μας…
Συνεχίζουμε ….
Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου.

Ευάγγελος Παλιοκώστας
Πρόεδρος Δ.Σ. Αδελφότητας Σιταριάς