Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι τις επόμενες μέρες


Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες μέρες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.
Αναλυτικά:
Την Τετάρτη  1 Αυγούστου κατά διαστήματα η Κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο.
Το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεαστούν πρόσκαιρα πιθανόν η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά Ελλάδα.
Την Πέμπτη 2 Αυγούστου κατά διαστήματα η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πιθανόν η βόρεια Εύβοια.
Από το μεσημέρι η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική και Κεντρική Στερεά.
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου κατά διαστήματα η Συτική και Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες.
Από το μεσημέρι η Δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος.
Το Σάββατο 4 Αυγούστου θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία, Ημαθία, Πέλλα), η Ήπειρος και η Θεσσαλία.
Την Τετάρτη 1 Αυγούστου αναμένονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα στην κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στην βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο και τις απογευματινές ώρες πιθανόν στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.