Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Ηπειρώτικο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου, τη Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 21.00' το βράδυ, στο Παλέ Γαλατσίου, έναντι του Άλσους Βεϊκου


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου και φέτος, τη Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 21.00' το βράδυ, στο Παλέ Γαλατσίου, έναντι του Άλσους Βεϊκου, μας προσκαλεί στην ουσία με το πανηγύρι αυτό, σε ένα ζωντανό διάλογο με τη ζωντανή παράδοσή μας, θέλοντας να αφυπνίσει τη σχέση και τους ρόλους ευθύνης που έχουμε όλοι μαζί της, σαν φορείς και σαν πρόσωπα.
Γιατί έχουμε όλοι ευθύνη για όσα ζούμε στα πανηγύρια μας, για όσα αξίζει να διασώσουμε και να διαδώσουμε, όσα πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε πριν μας αλλοτριώσουν εκείνα.
Η επελαύνουσα εμπορευματοποίηση, η χυδαία σκύλευση ηχοχρωμάτων και ρεπερτορίου, η καταθλιπτική ομογενοποίηση, αλλοιώνουν την παράδοσή μας, αλλοτριώνουν τη σχέση μας μαζί της. 
Ιδιαίτερα αλλοτριώνουν τη σχέση της νεολαίας μας που, για πρώτη φορά έρχεται σε επαφή μαζί της μέσα από τέτοια πανηγύρια.
Παράλληλα, το αντάμωμα αυτό θα επαναβεβαιώσει την προνομιακή σχέση των αποδήμων Ηπειρωτών με την παράδοση, αυτό τον μονάκριβο ομφάλιο λώρο που συνέχει γενιές και γενιές Ηπειρωτών, σε όλο τον κόσμο, με τη μάνα Ήπειρο.
Η σχέση των Ηπειρωτών με την παράδοση είναι μια σχέση ταυτότητας, μια σχέση ζώσα και αυτό, πέρα από τη μαζικότητα εκφράστηκε και από την ποιότητα της συμμετοχής. Θα είμαστε όλοι εκεί στο ηπειρώτικο αντάμωμα του Γαλατσίου, με την ηπειρώτικη παρέα του Θωμά Χαλιγιάννη, για να διασκεδάσουμε γνήσια και παραδοσιακά, όπως παλιά.