Τρίτη 1 Μαΐου 2018

«Κίνηση Καθαρός Καλαμάς»: Αποφάσεις Δ.Σ. 28/4/2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βουτσαράς 30/04/2018

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της Κίνησης στις 28-04-2018 μετά την ενημέρωση από τον πρόεδρο της Κίνησης για τις τελευταίες εξελίξεις και τις ενέργειες  της Κίνησης ως τώρα ακολούθησε γόνιμη και δημιουργική συζήτηση και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
Θεογέφυρο: Μετά την κατάθεση στον πταισματοδίκη Ιωαννίνων του προέδρου εκ μέρους της Κίνησης κατατέθηκαν τα στοιχεία που υπήρχαν στη διάθεσή μας και αναμένουμε τις εξελίξεις καθώς η έρευνα συνεχίζεται. Αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στην Περιφέρεια Ηπείρου για την κοινοποίηση της ανάθεσης και της μελέτης του έργου αντικατάστασης του τσιμενταύλακα πάνω στο Θεογέφυρο με τον αγωγό που το διαπερνούσε και αποκαλύθφηκε μετά την πτώση του Θεογέφυρου.
Λυματολάσπη: Αποφασίστηκε επίσκεψη κλιμακίου της Κίνησης στον εισαγγελέα για ενημέρωση σχετικά με την πορεία της μήνυσης που κατέθεσε και κατάθεση νέων στοιχείων. Επίσης αποφασίστηκε επίσκεψη κλιμακίου της Κίνησης στη ΔΕΥΑΙ και επίδοση εγγράφου για ενημέρωση σχετικά με το θέμα της λυματολάσπης.
Υδρογονάνθρακες: Επιβεβαιώθηκε η εναντίωση στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και αποφασίστηκε η συμμετοχή της Κίνησης σε δράσεις στην Αθήνα και την Ήπειρο.
Χαιρετισμός συγκρότησης νέων Πρωτοβουλιών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων:  Η Κίνηση ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ χαιρετίζει τη συγκρότηση νέων Πρωτοβουλιών στην Ήπειρο και την Αθήνα  και τις καλωσορίζει στον κοινό αγώνα ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο και στην Ελλάδα.
Αποφασίστηκε η αποστολή εγγράφου στην Αποκεντρωμένη όπου θα γνωστοποιείται το γεγονός ότι από το 2014 μέχρι σήμερα στους Δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι ετήσιες υποχρεωτικές συνελεύσεις από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, όπως προβλέπεται από το νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Καλλικράτης)
Αποφασίστηκε να γίνει δεκτό το αίτημα της επιτροπής κατοίκων Θεσπρωτίας για συνδιοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για τους υδρογονάνθρακες και να σταλούν προσκλήσεις εκ μέρους της Κίνησης στους ομιλητές.
Μετρήσεις σε Τάφρο και Καλαμά: Αποφασίστηκε η επίσκεψη κλιμακίου της Κίνησης στο Δήμο Ζίτσας και νέο έγγραφο με πολλούς αποδέκτες προς ενέργεια σχετικά με την κοινοποίηση των μετρήσεων που έκανε το τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Π.Ι. στα πλαίσια σχετικής σύμβασης με το Δήμο Ζίτσας.
Παράνομη κοπή δέντρων στον Γορμό στον Παρακάλαμο: Μετά την αναφορά της Κίνησης επενέβη το Δασαρχείο και χαρακτήρισε παράνομη την κοπή δέντρων στις όχθες του Γορμού στον Παρακάλαμο από συνεργείο που είχε αναλάβει την απομάκρυνση της δεντρόβιας βλάστησης από τα αποστραγγιστικά κανάλια. Αναμένουμε τις εξελίξεις.
Αποφασίστηκαν οι καλοκαιρινές δράσεις της Κίνησης στην Ήπειρο: Θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις στα χωριά σχετικά με την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων καθώς και μια τριήμερη εκδήλωση στις 10-12 Αυγούστου στο πάρκο Αγρότισσας με κάμπιγκ, συναυλίες, ομιλίες, παρουσιάσεις, εθελοντικές δράσεις για το περιβάλλον κλπ. Στάλθηκε η αίτηση για την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο Ζίτσας και το Δασαρχείο. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.
Παραίτηση Ταμία – Ανασυγκρότηση Δ.Σ.  Έγινε δεκτή η παραίτηση του ταμία Τάσση Μιχάλη από το αξίωμά του και το νέο Δ.Σ. ανασυγκροτήθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Μίτσης Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος: Τσεκούρας Αθανάσιος
Γενικός Γραμματέας: Τόλη Βαρβάρα
Ταμίας –  Εκτ. Γραμματέας: Στεργίου Κων/νος
Οργ. Γραμματέας: Σταύρου Γεώργιος
Μέλη: Μπαλάφα Αικατερίνη, Γεώργιος Ιερέας Τζώρτζης, Πίκουλης Λάμπρος, Τάσσης Μιχάλης

Αναπληρωματικά μέλη: Σταύρου Άγγελος, Χαλιάσος Σταύρος

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                   Η Γραμματέας

Μίτσης Παναγιώτης         Τόλη Βαρβάρα