Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Συγχαρητήρια επιστολή του Γιάννη Στέφου για την πρωτιά της ομάδας Zephyrus II στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαστημικής


Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος συγχαίρει τους μαθητές του 7ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, του 9ου ΓΕΛ Ιωαννίνων και της Ζωσιμαίας για την πρωτιά τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής. Οι μαθητές του 7ου ΓΕΛ που πέτυχαν μια τέτοια διάκριση για τους ίδιους αλλά και για όλους εμάς είναι οι: Νικόλαος Καλαμπόκης, Γεώργιος Καπέλης, Κωνσταντίνος Πήλιος, Μυρσίνη Αναστασούλη, Μαρία-Γεωργία Δασούλα, Παρασκευή Καψάλη, Κωνσταντίνος Λώλος, Ελευθερία Βλάχου, Γεώργιος Οικονόμου, Παρασκευή-Μαρίνα Κανδρέλη από τη Ζωσιμαία, Δημήτριος Γεωργίου από το 9ο Λύκειο.
Οι συντονιστές καθηγητές τους είναι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Νίκος Μαρέτας από το 7ο ΓΕΛ και Γιώργος Σκαργιώτης από το 9ο ΓΕΛ, ενώ τη στήριξή του πρόσφερε και Παναγιώτης Τριανταφύλλου, ηλεκτρονικός του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Τα ιδιαίτερα συγχαρητήρια απευθύνονται στους παραπάνω μαθητές και εκπαιδευτικούς που δούλεψαν με μεράκι και επιμονή. Συγχαρητήρια, όμως, θα πρέπει να αποδοθούν και στα συγκεκριμένα σχολικά ιδρύματα που έχουν διαμορφώσει το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, που επιτρέπει την επίτευξη τέτοιων επιτυχιών. Τέτοιες επιτυχίες αποτελούν μία ένδειξη για τα επιτεύγματα, στα οποία μπορεί να φτάσει η δημόσια εκπαίδευση. Είναι η απόδειξη ότι, η αριστεία είναι αποτέλεσμα και επιστέγασμα της γενικότερης προσπάθειας που επιτελείται στη δημόσια εκπαίδευση και στο κάθε σχολείο ξεχωριστά. Αποτελεί κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο διαχέεται σε όλη την κοινωνία.
Καλή επιτυχία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια των προσπαθειών τους στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό διαστημικής, όπου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Για μας έχουν ήδη φτάσει πολύ ψηλά και μας κάνουν περήφανους.