Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Θανάσης Μποζιάρης: «Στα μικρά και ασήμαντα κρύβονται μεγάλα και σημαντικά…»


(2 μικρές ειδήσεις για τους δημότες του Δήμου Πωγωνίου)

1η: Την 18-7-2016 είχα κατηγορήσει τη Δημοτική μας αρχή για την απώλεια του Εμπορευματικού Κέντρου ή ΒΙΟ.ΠΑ. από το Δήμο, το οποίο κατέληξε στα όρια του Δήμου Σουλίου Ν. Θεσπρωτίας παρά τα μεγάλα προεκλογικά λόγια του Δημάρχου Πωγωνίου ότι τα είχε όλα «συμφωνημένα» (διαθέσιμη έκταση 400 στρεμμάτων, αδειοδοτήσεις, Μελέτη κ.λ.π.!!!).
Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία να μάθουν τώρα οι συνδημότες και μιαν ακόμα παράμετρο εξαιτίας της οποίας ίσως και να χάθηκε το έργο. 
Η έκταση των 400 στρεμμάτων που θα διέθετε ο τότε Δήμος Καλπακίου για την κατασκευή του ΔΕΝ ήταν δική του αλλά ήταν ξένη!!! 
Τις προάλλες, λοιπόν, δημοσιεύθηκε Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων -Α/δικη- που αναγνωρίζει άλλον και όχι το Δήμο Πωγωνίου κύριο των ακινήτων που συνιστούν την έκταση εκείνη.
Τόση προχειρότητα, τόση ανευθυνότητα, τόση άγνοια ή σκοπιμότητα; Όπως και να έχει, Δήμαρχε, σημασία έχει πλέον ότι με τέτοια ζημιώνεται επικίνδυνα ο Δήμος Πωγωνίου…

2η: Με πρόσφατη απόφαση της Ο.Ε. του Δήμου Πωγωνίου αναδείχτηκε ανάδοχος έργου «Ανάπλαση-διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ».
Το έργο έχει προϋπολογισμό 270.000 € (!!!).
Ναι, καλά διαβάζετε! 270.000 €.
Τα χρήματα αυτά προέρχονται, 200.000 € από «Πράσινο Ταμείο» και 70.000 € από …έσοδα του Δήμου!!!
Και σκεπτόμενοι με σκοπιμότητα για να μην το πάρει κανένας είδηση(;), δεν το ανακοίνωσαν πριν αλλά το πέρασαν στην Ο.Ε. ως κατεπείγον, δηλ. το έβαλαν θέμα προς συζήτηση κατά τη συνεδρίαση!!!
Προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε να γινόταν και αυτό το έργο, αν όμως ανάλογα και αδιακρίτως αντιμετωπίζονταν ΟΛΑ τα χωριά του Δήμου που σχεδόν στο σύνολό τους δεν είδαν 8 χρόνια τώρα ΚΑΝΕΝΑ σοβαρό ΕΡΓΟ, ενώ σε πολλά δεν αντιμετωπίζεται ούτε καν η καθημερινότητα.
Δηλαδή, ενώ ο Δήμαρχος (Πωγωνίου ή «Καλπακίου»;) όπου βρεθεί κι όπου σταθεί απορρίπτει αιτήματα αναμασώντας στερεότυπα τη φράση «δεν υπάρχει φράγκο…», βρίσκει όμως χρήματα και μάλιστα «με το τσουβάλι» όταν πρόκειται για τα …καλά και συμφέροντα Ημών!
Θυμηθείτε και την περίπτωση των 4 (!) δικηγόρων (με αμοιβή συν. ποσού άνω των 5.000 € περίπου) μόνο να του συντάξουν την κατάθεση στον ανακριτή για την εμπορία πόσιμου ύδατος…

Θανάσης Μποζιάρης