Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Συνελήφθησαν, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στην Πρέβεζα, στη Φιλοθέη Άρτας και στους Κωστακιούς Άρτας, τέσσερις ημεδαποί, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τέσσερεις ημεδαποί, ηλικίας 58, 59, 19 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, κατείχε στο σπίτι του τα παρακάτω:
• μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (16,4) γραμμαρίων
• μία συσκευασία με μείγμα καπνού και κάνναβης, βάρους (2,5) γραμμαρίων
• μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους (1,2) γραμμαρίων
• έξι αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, συνολικού βάρους (7,8) γραμμαρίων
• (15) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Εθνική Οδό Άρτας-Φιλιππιάδας (στο ύψος της Φιλοθέης Άρτας), από αστυνομικούς της Ομάδας Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (4,3) γραμμαρίων.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 58χρονος προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά από 59χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.
Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα, στους Κωστακιούς Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, ένας 19χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.