Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Προσφορά τροφίμων για τα συσσίτια της Ενορίας Περιβλέπτου από τους μαθητές Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ

Σε μια ακόμη πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης προχώρησαν οι μαθητές Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, καθώς αντιπροσωπεία τους συνοδευόμενη από εκπαιδευτικούς επισκέφτηκε την Ενορία Περιβλέπτου Ιωαννίνων και προσέφερε τρόφιμα για τις ανάγκες των συσσιτίων που καθημερινά χαρίζουν ανακούφιση σε περισσότερους από 800 άπορους συμπολίτες μας. Τα τρόφιμα εξασφαλίστηκαν από την πώληση των εικαστικών δημιουργιών των μαθητών στη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου Bazaar των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στο πλαίσιο των δράσεων αλληλεγγύης και προσφοράς που υλοποιούν οι μαθητές, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πολύτιμο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ενορία Περιβλέπτου στην τοπική κοινωνία και να γνωρίσουν την αξία της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. Τους μαθητές υποδέχτηκαν ο πατήρ Φίλιππος και ο νεωκόρος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που υλοποιούνται στην Ενορία, ενώ στη συνέχεια τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις της και συζητώντας μαζί τους, έλυσαν όλες τις απορίες τους. 


Από την πλευρά τους, οι μαθητές ζήτησαν να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για την πορεία της Δράσης «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και στην οποία συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ. Καθημερινά, εδώ και μήνες οι μαθητές συγκεντρώνουν στους ειδικούς κάδους, πλαστικά, μεταλλικά, γυάλινα μπουκάλια και συσκευασίες, τα οποία ανακυκλώνονται και στηρίζουν οικονομικά τις κοινωνικές δράσεις της Ι.Μ. Ιωαννίνων και ειδικότερα τα συσσίτια που προσφέρουν φαγητό στους άπορους συμπολίτες μας στις ενορίες Περιβλέπτου, Αγίου Νικολάου Αγοράς και Αγίου Νικολάου Κοπάνων.