Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Κίνηση “Καθαρός Καλαμάς”: Κάλεσμα στο έκτακτο Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου για την έρευνα-εξόρυξη υδρογονανθράκων στη Ήπειρο

Ανακοίνωση της κίνησης "Καθαρός Καλαμάς"

Την ερχόμενη Τετάρτη 10/1/2018 στις 5.30 μ.μ. έκτακτο Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου με μοναδικό θέμα την «Συζήτηση επί αιτήματος Μείζονος Αντιπολίτευσης, για έρευνες πετρελαίου που γίνονται στην περιοχή του Δήμου Πωγωνίου», αίτημα που στηρίζει τη συλλογή υπογραφών από δημότες -με πρωτοβουλία της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς- που ζητούσαν την επανεξέταση του θέματος, καθώς δεν ήξεραν τίποτα λόγω έλλειψης ενημέρωσης και ζητούσαν την παρουσίαση όλων των απόψεων. 
Απαραίτητη η παρουσία όλων μας για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας και οι αντιρρήσεις μας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.
Να ανακληθεί η εσπευσμένη απόφαση για αδειοδότηση, να ενημερωθούν όλοι από όλους – όπως έπρεπε να είχε γίνει από 2014 μέχρι σήμερα – να εκφράσουν τη γνώμη τους για το πως βλέπουν αυτή την περίφημη “ανάπτυξη” για την Ήπειρο.
Αφορά τον τόπο μας και το μέλλον του.

Αφορά την προκοπή του ή τη δραματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος με καταστροφικές επιπτώσεις στη χλωρίδα, την πανίδα, τα νερά, την υγεία και ποιότητα ζωής, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό.