Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

O Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου πραγματοποίησε την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση «Κοπή της Πίτας του Ηπειρώτη», την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Δήμου Ζωγράφου ''Η ΄Ήπειρος'', στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου έκοψε την «Πίτα του Ηπειρώτη» και γιόρτασε την έλευση του νέου χρόνου 2018, την Κυριακή το πρωί, 7 Ιανουαρίου 2018. 

Η όλη ατμόσφαιρα υπήρξε πανηγυρική. Τα ηπειρώτικα τραγούδια και η δεξίωση που στο τέλος της εκδήλωσης παρατέθηκε δεν είχαν προηγούμενο, καθότι οι Ηπειρώτισσες κυρίες που τα οργανώνουν καταβάλλουν κάθε προσπάθεια και δεν φείδονται κόπου. Επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και αρτοποιοί της ιδιαίτερης πατρίδας μας συνεχίζουν την προσφορά τους προς το Σύνδεσμο αφειδώλευτα, στηρίζουν την παράδοση και στην παρούσα κρίση δεν έκαναν περικοπές. Επίσης η όλη ατμόσφαιρα εξέπεμπε μήνυμα νέας εποχής για τον Σύνδεσμο, καθόσον υπήρξε ριζική ανανέωση του Δ.Σ. και τη διοίκηση του, ανέλαβε η νέα γενιά, με επικεφαλής τον νεαρό Αλέξανδρο Γκούμα. Ο πρώην και για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Παπακωνσταντίνου, επίτιμος σχολικός σύμβουλος, που διακονεί τον φορέα αυτό για πολλά χρόνια, με διάθεση προσφοράς, γνώρισμα των Ηπειρωτών και ανιδιοτέλεια, άνθρωπος που στη ζωή του λειτούργησε στη λογική του δίνειν, χαρακτηριστικό γνώρισμα της ηπειρωτικής ευποιίας, στήριξε και στηρίζει την όλη προσπάθεια ανανέωσης του Δ.Σ και στέκεται και σήμερα δίπλα τους, από την απλή θέση του μέλους. 

Ξεκινώντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλέξανδρος Γκούμας αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους. Κατόπιν αναφέρθηκε στις δράσεις, που υλοποίησε το νέο Δ.Σ. από την ανάληψη των καθηκόντων του και ανακοίνωσε τον προγραμματισμό του για το 2018. Κατόπιν αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός σήμερα εξαιτίας της κρίσης και εκπέμποντας μηνύματα αισιοδοξίας είπε, ότι ο λαός βίωσε και χειρότερες καταστάσεις και τις ξεπέρασε και τώρα θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες. Κλείνοντας κάλεσε τους Ηπειρώτες του Ζωγράφου, να μαζικοποιήσουν περισσότερο τον Σύνδεσμο, υποσχόμενος ότι αυτός και το Δ.Σ., θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους. 

Αφού ο ιερέας ευλόγησε την γιορτή και την πίτα, ξεκίνησε η διαδικασία κοπής της Πίτας και κομμάτια έκοψαν, εκτός από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου Αλέξανδρο Γκούμα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής ο οποίος κάλεσε τους Ηπειρώτες σε συσπείρωση στον Σύνδεσμο, η Δήμαρχος Τίνα Καφατζάκη, ο πρώην Υπουργός Γεωργίας Μιχάλης Καρχιμάκης,ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Καλίρης, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζωγράφου Παναγιώτης Αγγελόπουλος, και ο πρώην Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων Θανάσης Σπυράκος.

Ακολούθησε η διαδικασία απονομής των επαίνων, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, για την εν γένει προσφορά τους στην ηπειρώτικη αποδημίας, προς τους: Ζώη Κολλιό, Λογιστή και Επιχειρηματία, τ, Αντιπρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Χαρίλαο Μάνο, Πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθήνας, Προαστίων και Περιχώρων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, ο πρώην Υπουργός Γεωργίας Μιχάλης Μαρχιμάκης, από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας και το μέλος του Δ.Σ. Ηλέκτρα Κίκη, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων στο Δήμο Ζωγράφου, ο Νίκος Βατάλης, πρώην Νομάρχης και επίλεκτο στέλεχος της Ηπειρώτικης αποδημίας της Αττικής, η πανεπιστημιακός Ελένη Κουρμαντζή, και ο Θανάσης Σπυράκος, πρώην Αντιδήμαρχος Αθηναίων. Ακόμη πολλοί εκπρόσωποι Αδελφοτήτων της Ηπειρώτικης αποδημίας.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης και του προγράμματος υπήρξε καθ' όλα άρτιος και έγινε από τα μέλη της νεολαίας του Συνδέσμου, με πρωτεργάτη τον πρώην Πρόεδρο Αλέξανδρο Σπύρου

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε μικρή γιορτή, για τους παρευρισκόμενους, με προσφορά εδεσμάτων, ηπειρώτικων πιτών και γλυκών, που κατασκεύασαν οι γυναίκες του Συλλόγου και προσέφεραν ηπειρώτικοι φούρνοι της περιοχής. Βέβαια δεν μπορούσε να λείπει και προσφορά ηπειρώτικου τσίπουρου και κρασιού.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ηπειρωτών του Δήμου Ζωγράφου, εκφράζουν, τις ευχαριστίες τους προς τη δήμαρχο Τίνα Καφατσάκη για την παραχώρηση τη https://www.facebook.com/messages/t/100015979810303ς  μεγάλης αίθουσας εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζωγράφου καθώς και προς τις κυρίες που με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση στόλισαν την αίθουσα και οργάνωσαν με κάθε λεπτομέρεια την όλη εκδήλωση και ακόμη προς όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία της κορυφαίας αυτής γιορτής.

Και του χρόνου.