Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Δελτίο τύπου της Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»

Το μέλλον του Δήμου Πωγωνίου κερδίζεται μόνο με σκληρό και επίμονο αγώνα και συνεχή ενημέρωση των πολιτών του και τον Φορέων του, για όλα τα θέματα που τους αφορούν. Κάτι που εμφανώς δεν είναι στα σχέδια της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Καψάλη, σύμφωνα με το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που εξέδωσε η παράταξή του.
Χωρίς πανηγυρικές εκφράσεις, ας συνειδητοποιήσουν οι αρχιτέκτονες της τεχνητής διάσπασης και οι επίδοξοι εκφραστές ενός κακού μοντέλου αυτοδιοικητικής διαχείρισης, ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, τον έχουν οι δημότες του Δήμου Πωγωνίου.
Η παράταξή μας είναι υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όταν όμως αυτή γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και προς το καλό των Δημοτών μας και όχι με αποκλειστικό σκοπό και γνώμονα την κερδοφορία, γι’ αυτό και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρότι το θέμα ήρθε προ ημερήσιας διατάξεως, λήφθηκε απόφαση με την σύμφωνη γνώμη της παράταξής μας, σχετικά με την αδειοδότηση εταιρίας για έρευνες ύπαρξης υδρογονανθράκων στον Δήμο μας.
Έπειτα όμως από γενικευμένες αντιδράσεις πολλών τοπικών φορέων του Δήμου μας, αλλά και γενικότερα της Ηπείρου, η παράταξή μας είχε υποχρέωση και ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου, να συγκληθεί το Σώμα, να γίνει συζήτηση και να ακουστούν και οι απόψεις αυτών που αντιδρούν στην απόφαση που είχε ληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Δυστυχώς παρότι στην συνεδρίαση αυτή ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις, οι οποίες σίγουρα θα πρέπει να μας προβληματίσουν, η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να υποβαθμίσει αυτές, είτε λέγοντας ότι αυτά δεν ευσταθούν και να ενημερωθούμε καλύτερα, είτε επιδεικνύοντας αλαζονεία και δια στόματος Δημάρχου να λέγεται ότι δεν τον ενδιαφέρει και ούτε θέλει να διαβάσει την στρατηγική μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων.
Το αίτημά μας και το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, αλλά για να γίνει κατανοητό από τη Δημοτική Αρχή, θα πρέπει να μάθει να αφουγκράζεται τις ανησυχίες των συνδημοτών μας και όχι μόνο τα προσωπικά ΕΓΩ και ΘΕΛΩ της
Όσον αναφορά την παράταξή μας, ΝΑΙ κ. Δήμαρχε,  καταλαβαίνουμε το άγχος σας, .....κάποιοι το ονομάζουν πανικό, είμαστε όμως τόσο ενωμένοι, που δεν μπορείτε να μας διασπάσετε!!!

Για την παράταξη
Ο επικεφαλής


Δημήτρης Σ. Ντότης