Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου, για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στο Δελβινάκι

Προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Μεγάλου
Αθήνα, 10.01.2018

Κύριε Διευθύνοντα,
η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Επαρχίας Πωγωνίου-Ηπείρου, με έδρα την Αθήνα εκπροσωπεί περίπου 50 πρωτοβάθμια σωματεία ετεροδημοτών καταγομένων από την επαρχία Πωγωνίου. Οι εν λόγω Πωγωνίσιοι έχουν στενή σχέση με το γενέθλιο τόπο και διατηρούν τα σπίτια τους στην ακριτική αυτή περιοχή, που τώρα κατοικείται από υπέργηρους κατά πλειοψηφία.
   Η Τράπεζά σας μετά την εξαγορά της Αγροτικής από τον όμιλό σας, λειτούργησε απρόσκοπτα το υποκατάστημα του Δελβινακίου. Η εξυπηρέτηση των πολιτών ήταν μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους ανεκτή και υποφερτή, αφού έστω και δύο ημέρες της εβδομάδος λειτουργούσε.
   Οι ντόπιοι συμπατριώτες μας και ο Δήμος μας θα προβούν μαζί με εμάς σε παραστάσεις και άλλες ενέργειες προς τη διοίκησή σας, για να σας πείσουμε για τη μη-κατάργηση του υποκαταστήματος. τα επιχειρήματά μας είναι τα εξής:
1. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Τράπεζα είναι ιδιόκτητο και εκτίσθη προ πολλών δεκαετιών σε οικόπεδο δωρηθέν από το Δήμο μας. Άρα τα λειτουργικά έξοδα είναι ελάχιστα.
2. Το εν λόγω υποκατάστημα εξυπηρετεί υπερήλικες ως επί το πλείστον σε μια δύσβατη περιοχή με χωρία σχεδόν εγκαταλελειμμένα, οι κάτοικοι των οποίων με  μεγάλη δυσκολία θα πρέπει να επισκεφθούν το πλησιέστερο σε αυτούς λειτουργούν υποκατάστημα.
3. Η Ομοσπονδία μας, της οποίας τα μέλη και τα φυσικά πρόσωπα που απαρτίζουν τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι πελάτες της Τράπεζάς σας, από επιλογή τους, διότι κατά τους θερινούς μήνες και τις άλλες χρονιάρες μέρες που επισκέπτονται την επαρχία μας εξυπηρετούνταν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα. Επίσης γνωρίζουμε το κοινωνικό έργο και τα πολιτιστικά ενδιαφέροντα του Ομίλου σας, ιδιαίτερα στον πολιτισμό. Γνωρίζουμε δηλαδή τις δαπάνες, που με τόση καλοσύνη σε τέτοιες δράσεις διαθέτετε αρκετά κεφάλαια.
4. Έτσι, γνωρίζοντας την πολυσχιδή δραστηριότητά σας στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σας παρακαλούμε να διατηρήσετε το εν λόγω υποκατάστημα, έστω και δύο φορές την εβδομάδα να λειτουργεί, γιατί έτσι θα προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία σε κάποιους κατοίκους, οι οποίοι «φυλάσσουν Θερμοπύλες» στην εσχατία αυτή της Ελλάδος, ώστε και αυτοί να μην αισθάνονται την πλήρη εγκατάλειψη τόσο από τον Δημόσιο όσο και από τον Ιδιωτικό τομέα.
   Βέβαιοι, κύριε Διευθύνοντα, ότι η έκκλησή μας θα γίνει δεκτή εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε και αν σας δοθεί η ευκαιρία θα χαιρόμασταν πολύ να επισκεπτόσασταν το φτωχό, αλλά πανέμορφο, Πωγώνι για να γνωρίσετε και από κοντά τις ομορφιές του.
Διατελούμε μετά τιμής 
Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματέας
  

Γρηγόρης  Άρμπιρος       Στέλιος    Λιάγκος