Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ καθάρισαν τον αιγιαλό της λίμνης Παμβώτιδας

Το μήνυμα για ένα καθαρό περιβάλλον έστειλε από την Παμβώτιδα ομάδα μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, που συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό της λίμνης και είχαν τη δυνατότητα να δείξουν για ακόμη μία φορά έμπρακτα την αγάπη και τη φροντίδα τους προς ευαίσθητο λιμναίο οικοσύστημα.
Η εθελοντική Δράση των μαθητών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου στον αιγιαλό της Λίμνης, που σχηματίστηκε (παράλληλα με τη Λεωφόρο Κ. Παπούλια-στο ύψος του ΚΕΠΑΒΙ) εξαιτίας της συνεχιζόμενης παρατεταμένης ανομβρίας, και ήταν ενταγμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φύση και Τέχνη» που υλοποιούν οι μαθητές την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Οι μαθητές εφοδιασμένοι με γάντια, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, συγκέντρωσαν οκτώ μεγάλες σακούλες με ανακυκλώσιμα σκουπίδια (χαρτιά, πλαστικά, αλουμίνιο, κονσέρβες, φελιζόλ, λάστιχα κ.α.) αλλά και ποσότητα με μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια (κυρίως οργανικά υλικά όπως καλάμια, κλαδιά και ξύλα). 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια κατέληξαν στο Σχολείο και συγκεκριμένα στον ειδικό κάδο της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων προς ενίσχυση των κοινωνικών δομών της.
  Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να αναλαμβάνουν εθελοντικές πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής δράσης, με στόχο της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, ώστε η περιβαλλοντική συμπεριφορά να γίνει συνείδηση και τρόπος ζωής όλων μας για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.