Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών: Παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Γκαρτζονίκα-Κώτσικα «Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση» τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ώρα 19.30 στο «Σπίτι του Ηπειρώτη», Πάτρα

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πατρών και τον Πολιτιστικό Όμιλο ΤΕΙ Δ. Ελλάδας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της συγγραφέως Ελευθερίας Γκαρτζονίκα-Κώτσικα, «Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση», εκδ. πεδίο, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.30 στο “Σπίτι του Ηπειρώτη’’ Μουρούζη 14-16, Πάτρα.
Με αφορμή το βιβλίο, θα μιλήσουν αξιόλογοι επιστήμονες και εκπαιδευτικοί με επιστημονική ερευνητική εξειδίκευση και καθημερινή ενασχόληση στον ευαίσθητο τομέα του χορού και ιδιαιτέρως του παραδοσιακού χορού.
· ΔΡ Σαβράμη Κάτια,Χορολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα: «Χορός: Μορφή και έκφραση, πολιτισμική ταυτότητα και ποιότητα ζωής».
· Γεώργιος Σιακκής, Σχ. Σύμβουλος Φυσ. Αγωγής, με θέμα, «χορο…διδάσκοντας διαθεματικά».
· Κωνσταντίνος Σουλτανάς, Καθηγητής Φυσ. Αγωγής, με ειδικότητα στον παραδοσιακό χορό, με θέμα:  «Η λειτουργικότητα του ελληνικού παραδοσιακού χορού στη σύγχρονη κοινωνία».
· Η συγγραφέας Ελευθερία Γκαρτζονίκα-Κώτσικα, θα αναφερθεί στο επιστημονικό της πόνημα, «Ο παραδοσιακός χορός στην εκπαίδευση».
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Τσίρης.
Την όλη εκδήλωση συντονίζουν:
· Μανόλης Μαγκλάρας, Επίτ. Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου.
· Κωνσταντίνα Ζάγκλα, χοροδιδασκάλισσα του Συλλόγου.
Θα εμφανιστούν χορευτικές ομάδες του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών και του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πατρών.