Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ιωάννινα: Σε αργία δύο γιατροί για υπόθεση παράνομης συνταγογράφησης επιθεμάτων

Με απόφαση του διοικητή κ. Ευάγγελου Καρβούνη, σε αναστολή καθηκόντων για ένα μήνα τέθηκαν δύο χειρουργοί του νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, καθώς φέρεται να εμπλέκονται σε ζήτημα παράνομης συνταγογράφησης επιθεμάτων.
Σύμφωνα με έρευνα του ΕΟΠΥΥ, βρέθηκαν στοιχεία για το 2015, σύμφωνα με τα οποία, οι δύο γιατροί, όπως αναφέρεται στην απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου, «είχαν προχωρήσει στην έκδοση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση επιθεμάτων με την χρήση της ίδιας φωτογραφίας έλκους, αλλά για διαφορετικούς ασφαλισμένους».

 Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής του νοσοκομείου για την υπόθεση, αναφέρει: «Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με έγγραφό της προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, έκανε γνωστό ότι επιβλήθηκαν από τον ΕΟΠΠΥ, σε βάρος δυο ιατρών ΕΣΥ του Χειρουργικού Τμήματος του νοσοκομείου κυρώσεις, χρηματικό πρόστιμο, διότι κατά τον διενεργήσαντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά εκ μέρους των, αναληθή παραστατικά ή στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Οι έγγραφες απολογίες των ιατρών κρίθηκαν ανεπαρκείς από την Διοίκηση του νοσοκομείου. Στα πλαίσια αυτά, η Διοίκηση έκρινε, ότι από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, που επιβάλλουν τη θέση των εν λόγω ιατρών σε αργία».