Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Πετυχημένη ημερίδα-διάλεξη για την κατάθλιψη, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

''Η κατάθλιψη στα χρόνια της κρίσης''.
Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ημερίδα-διάλεξη διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο των Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, Ομόνοια,  από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, το απόγευμα με θέμα ''Η κατάθλιψη στα χρόνια της κρίσης''.  Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γραμματείας Γυναικών της ΠΣΕ, σε συνεργασία με Επιστήμονες του Νοσκοκομείου ''Γ. Γεννηματάς'' και με προσωπική προσπάθεια από την Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη, που είχε και τη γενική ευθύνη οργάνωσης της εκδήλωσης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου της Π.Σ.Ε Γιώργου Δόση που αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση στη χώρα, αλλά και για τις πρωτοβουλίες της ΠΣΕ  για διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης σε ιατρικά θέματα, που απασχολούν τους πολίτες.
Στην εκδήλωση μίλησαν:
Η Dr Πολυξένη Γεωργιλά , Διευθύντρια του Ε.Σ.Υ στην Ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου «Γεννηματάς»,Και η Νοσηλεύτρια Msc Ευμορφία Πασχαλίδου μετεκπαιδευθείσα στην « Διασυνδετική Συμβουλευτική Ψυχιατρική».


Κοινή διαπίστωση των ακροατών  είναι ότι, η  παρουσίαση του θέματος ήταν όχι μόνο ενημερωτική αλλά και πολύ χρήσιμη, που έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα  που τους απασχολούν στο πόσο η κατάθλιψη επηρεάζεται από την οικονομική κρίση.
Στο τέλος της διάλεξης ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους ακροατές και δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις από τις 2 ειδικούς επιστήμονες.

Δείτε το video