Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Επιστρέφουν με τη σύνταξη Ιανουαρίου, 1.000 ευρώ σε 1.000.000 συνταξιούχους

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς έρχεται για 1.000.000 συνταξιούχους.
Με τη σύνταξη του Ιανουαρίου που θα πληρωθεί μέσα στις γιορτές θα ξεκινήσει η επιστροφή των χρημάτων από τις παράνομες κρατήσεις στις συντάξεις για τις εισφορές υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Το κράτος παραδέχθηκε το λάθος στις συντάξεις και έτσι η κλοπή στην τσέπη των συνταξιούχων θα διορθωθεί.
Υπολογίζεται ότι έγιναν παράνομες κρατήσεις σε 1.000.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα πρέπει τώρα να περιμένουν επιστροφή από 1.000 ως και 3.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό της σύνταξής τους.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Στέλλα Βρακά στην εφημερίδα Δημοκρατία οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν καμία κίνηση.
Οι επιστροφές θα γίνουν αυτομάτως μέσω του συστήματος με βάση το ποσό που παρανόμως τους παρακρατήθηκε για τις εισφορές υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
“Δεν χρειάζεται καμία νομική ή διοικητική ενέργεια για την επιστροφή των αναδρομικών από τον κλάδο υγείας, ούτε καν αίτηση” είπε χαρακτηριστικά η κ. Βρακά.


“Δώρο Χριστουγέννων”
Είναι λοιπόν 1.000.000 οι συνταξιούχοι που θα λάβουν αυτό το “δώρο Χριστουγέννων”. Βέβαια πρόκειται για δικά τους χρήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν λάβει εδώ και χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο το νέο είναι καλό και πλέον γίνεται γνωστό ότι η επιστροφή των ποσών θα ξεκινήσει με την σύνταξη του Ιανουαρίου.
Αυτό που μένει να ξεκαθαρίσει είναι εάν η επιστροφή θα γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις και σε πόσο χρονικό διάστημα.
Σε κάθε περίπτωση το ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί είναι 300.000.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: www.newsit.gr/