Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ηπειρωτική Συσπείρωση: Απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του προέδρου της ΠΣΕ

Την Τετάρτη 22/3/2017 συνήλθε το ΔΣ της ΠΣΕ, προκειμένου να συζητήσει την εισήγηση του στην τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2/4/2017. Ο πρόεδρος είχε αποστείλει στα μέλη του ΔΣ σχέδιο εισήγησης Διοικητικού απολογισμού (σύνολο περίπου 16 σελίδες), μόλις λίγες ώρες ενωρίτερα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Οικονομικός απολογισμός δεν εστάλη.
Στις 16 σελίδες η γύμνια δεν μπόρεσε να κρυφτεί! Αν και οι 3 σελίδες ήταν μια ανοικτή προσωπική επίθεση ενάντια στον επικεφαλής της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης, το σύνολο απεικονίζει την πορεία της ΠΣΕ 12 μήνες τώρα. Κάθε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε κάποιος από το προεδρείο, βαπτίστηκε εκδήλωση της ΠΣΕ! Προκειμένου να αποκρύψουν την ολοκληρωτική απουσία δράσης στα Ηπειρωτικά προβλήματα, έβαλαν στο κείμενο και εκδηλώσεις από προηγούμενες θητείες. Ο προτεινόμενος προγραμματισμός, είναι χωρίς στόχους και χωρίς συνοχή. Καμία προεργασία στις επιτροπές.
Αυτή η θητεία λοιπόν δεν μπορούσε να εγκριθεί στο ΔΣ γι’ αυτό και απορρίφθηκε. Αυτό που τώρα απομένει, είναι η τυπική απόρριψη και από τη Γενική Συνέλευση την Κυριακή.
   Το ΔΣ είχε από παλιότερα αποφασίσει να κλείνει την οικονομική χρήση από εφέτος και εξής, στις 31 Δεκεμβρίου και όχι στις 28 Φεβρουαρίου, όπως μέχρι τώρα συνηθιζόταν.
Ο ταμίας έφερε στο ΔΣ την ταμειακή κατάσταση της 31/12/2016, χωρίς να αναφέρονται οι οφειλές της ΠΣΕ και αντιστοίχως οι απαιτήσεις της έναντι τρίτων. Σημειώνουμε ότι παρά τις συνεχείς προφορικές- αλλά και γραπτές-οχλήσεις μας, η καταστατική αυτή υποχρέωση του ταμία για την ενημέρωση του ΔΣ με διμηνιαίες ταμιακές καταστάσεις, ουδέποτε εκπληρώθηκε.
Στα λίγα μόνο λεπτά που κράτησε η διαδικασία, εμφανίστηκαν διαφορετικοί αριθμοί, όλοι σωστοί, αλλά αναφέρονταν σε διαφορετικές ημερομηνίες. Δηλώσαμε ότι δεν θέτουμε κανένα θέμα κακοδιαχείρισης και ότι είμαστε βέβαιοι ότι δεν υφίσταται θέμα ούτε για ένα λεπτό του ευρώ.
Όμως μιλάμε για την οικονομική και όχι την ταμιακή διαχείριση. Στα λίγα λεπτά συζήτησης στο ΔΣ αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική στα οικονομικά της ΠΣΕ και εκεί βρίσκεται ο βασικός λόγος της οικονομικής της ασφυξίας. Η τσαπατσουλιά και η προχειρότητα στο μεγαλείο της. 
Ο πρόεδρος δεν δέχθηκε να απομονώσει την ταμιακή διαχείριση από τον οικονομικό απολογισμό και ως φυσικό επακόλουθο απορρίφθηκε και αυτός. Μένει και η τυπική απόρριψη την Κυριακή από τη ΓΣ.
  Μια απορία: Περιμέναμε μέχρι σήμερα, μήπως ο πρόεδρος, αναμορφώσει την απορριφθείσα εισήγηση του, μήπως συνταχθεί σωστός οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός και στη συνέχεια συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ. Τίποτε δεν έγινε. Τότε γιατί δεν παραιτήθηκε;
   Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους να καταδικάσουν την Κυριακή με την ψήφο τους την διοίκηση των 12 μηνών στη διαχείριση συνολικά της ΠΣΕ (διοικητικά και οικονομικά), να υπερψηφίσουν την έκθεση της Ελεγκτικής επιτροπής και να προκηρύξουν νέες εκλογές εντός 2 μηνών.

    Από πλευράς μας, όπως πάντα, με αίσθημα ευθύνης θα προβάλουμε το αναγκαίο πρόγραμμα που έχει ανάγκη η Ηπειρωτική αποδημία σε όλους τους τομείς.