Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Για πρώτη φορά από φέτος οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, από το σπίτι τους, την σχετική αίτηση μεταθέσης, κάτι που μέχρι τώρα γινόταν μόνο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ως το τέλος της εβδομάδας θα δοθεί η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να γίνουν οι μεταθέσεις νωρίτερα από πέρυσι και σε κάθε περίπτωση πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.
Επίσης, σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων καθώς και η ενιαία μοριοδότηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει γίνει και η επικαιροποίηση των φακέλων των εκπαιδευτικών μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων.
Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να θεσμοθετήσει αυστηρά χρονοδιαγράμματα για όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών, έτσι ώστε την 1η του Σεπτέμβρη να βρίσκονται οι καθηγητές και οι δάσκαλοι στις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα, ζητούν όλες οι μεταθέσεις, αποσπάσεις και διορισμοί να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου, και πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους να έχουν προσληφθεί αναπληρωτές σε ενδεχόμενα λειτουργικά κενά.