Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ολοκληρώθηκε το 37ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Η ΕΚΕ τίμησε τον διεθνούς φήμης Καρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό

Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 37ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Divani Caravel, 20-22 Οκτωβρίου 2016) με πληθώρα ενδιαφερόντων ανακοινώσεων και ομιλιών για όλα τα πεδία που άπτονται της Καρδιολογίας και με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων, ερευνητών, νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εμπλέκονται στον τομέα της Καρδιοαγγειακής Ιατρικής.
Κατά την τελετή έναρξης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, και μετά τους χαιρετισμούς και την κήρυξη των εργασιών, ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας πραγματοποίησε συνοπτική παρουσίαση των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου για τα έτη 2015-2016.
Κατά την παρουσίαση αναδείχτηκε στον μέγιστο βαθμό ο σημαντικός και πολύπλευρος ρόλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε τρεις βασικούς τομείς. Εκείνον της συνεχούς εκπαίδευσης ειδικών και ειδικευομένων, στον τομέα της εξωστρέφειας και των διεθνών επιστημονικών συνεργασιών με μεγάλες Καρδιολογικές εταιρείες του εξωτερικού και με συμμετοχές στα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια και, τέλος, στον τομέα της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, με δράσεις πρόληψης υγείας και ενημέρωσης των πολιτών γα τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Κορυφαία στιγμή της τελετής έναρξης αποτέλεσε η βράβευση από την ΕΚΕ του διεθνούς φήμης καρδιοχειρούργου κ. Αυξέντιου Καλαγκού  για το επιστημονικό και φιλανθρωπικό του έργο.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των επιτυχόντων στις εξετάσεις απόκτησης του Ευρωπαϊκού Διπλώματος στην Καρδιολογία από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΕ κ. Κων/νο Τσιούφη  και  βραβεύσεις που αφορούσαν τις υποτροφίες, τις καλύτερες εργασίες και τα ερευνητικά πρωτόκολλα.