Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Δυο νέα προγράμματα για επαγγελματικές δεξιότητες και ισότητα φύλων μέσω ΕΣΠΑ

Δυο προγράμματα, ένα για την πρόγνωση και διάγνωση δεξιοτήτων και επαγγελμάτων, που ζητά η αγορά εργασίας και ένα για την παρακολούθηση των πολιτικών ισότητας των δύο φύλων, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα, υπογράφηκε από το Γιώργο Ιωαννίδη, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού), η ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «επέκταση των παραγωγικών λειτουργιών του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς (ΔΑΑΕ)», με δικαιούχο το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.) και συνολικό προϋπολογισμό 1.230.000 ευρώ.
Η πράξη αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος μέσω του οποίου θα καθίσταται δυνατή η διάγνωση/πρόγνωση δεξιοτήτων και επαγγελμάτων που ζητάει η αγορά εργασίας. Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η βελτίωση της στόχευσης και της αποτελεσματικότητας των πολιτικών απασχόλησης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Επίσης, υπογράφηκε και ένταξη στο ΕΣΠΑ της πράξης «εξειδικευμένη υποστήριξη του μηχανισμού δομής παρακολούθησης της ισότητας των φύλων», με δικαιούχο την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (τομέας Εσωτερικών) και συνολικό προϋπολογισμό 170.919 ευρώ. Η δράση αφορά την δημιουργία παρατηρητηρίου - κόμβου διάχυσης στατιστικών δεδομένων και δεικτών που σχετίζονται με τις πολιτικές ισότητας των δύο φύλων.