Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Γιάννενα: 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στις 16 και 17 Σεπτέμβρη στα Λιθαρίτσια

Στα Λιθαρίτσια οργανώνεται το 42ο  Φεστιβάλ του ΚΝΕ-Οδηγητή στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.     
Η ανακοίνωση αναφέρει:
“Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας!
Των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Το Φεστιβάλ μας αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας!
Οι αθλητικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, οι συναυλίες του, τα μουσικοθεατρικά αφιερώματα, η ανάδειξη και η στήριξη της νεανικής δημιουργίας, οι συζητήσεις, οι δεκάδες συλλογικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή!
Το Φεστιβάλ μας αποτελεί πλέον «θεσμό» για την νεολαία, αντέχει στο χρόνο εδώ και 42 ολόκληρα χρόνια, έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό  γεγονός, ανανεώνεται κι αναβαθμίζεται γιατί η «καρδιά» του είναι ο στόχος για τον οποίο παλεύουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ: η νέα σοσιαλιστική κοινωνία. Παραμένει νέο γιατί απέναντι στο σημερινό γερασμένο εκμεταλλευτικό σύστημα προβάλει τη μόνη πραγματική διέξοδο προς όφελος της νεολαίας: την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Εμπνεόμαστε απ’ τους μεγάλους αγώνες του λαού μας και συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ τα 50 χρόνια, το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία των αγώνων του λαού μας. Φέτος τιμάμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που η δράση του στα 1946-1949 αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα.
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή αποτελεί εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο παλεύουμε! Στήνεται με το μεράκι, την συλλογική, εθελοντική, σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων. Χορηγοί του Φεστιβάλ είναι οι χιλιάδες νέοι που το κάνουν γνωστό με όλους τους τρόπους όπου ζει, μορφώνεται και δουλεύουν οι νέοι και οι νέες.
Έλα μαζί μας στον αγώνα για να κερδίσουμε τη ζωή που μας στερούν!
Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!
16-17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΑΡΚΟ ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ
Και φέτος στην όμορφη πόλη μας ξανασμίγουμε, ξανανταμώνουμε στην μεγάλη κόκκινη γιορτή , στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ –ΟΔΗΓΗΤΗ.
Από την Πρωτεύουσα της Ηπείρου καλούμε κάθε νέο και νέα , όλους εκείνους που ονειρεύονται και αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον να πάρουν την μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μας.
Καλούμε όλους εκείνους που συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες στα σχολεία , στις σχολές του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, των ειδικοτήτων στο ΙΕΚ-ΟΑΕΔ της πόλης, κάθε νέο παιδί που δεν ανέχεται να ζει στην αδικία και να είναι ο χαμένος, όσους αγανακτούν και λένε ότι κάτι πρέπει να γίνει.
Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν στις βιομηχανίες του κλάδου Γάλακτος-τροφίμων-ποτών (ΠΙΝΔΟ-ΒΙΚΟ-ΝΙΤΣΙΑΚΟ κλπ). Τους εργαζόμενους και τα παιδιά των εργατών στα goody’s, των εργατών και τις οικογένειες που έδωσαν ένα νικηφόρο και παλληκαρήσιο αγώνα στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης.
Τους καλούμε να ενώσουμε την φωνή και την δύναμή μας!
Να συναντηθούμε για να συζητήσουμε, να δράσουμε, να διασκεδάσουμε και να παλέψουμε για την καλύτερη ζωή που μας αξίζει, την κοινωνία χωρίς κρίσεις πολέμους και εκμετάλλευση.
Να ενισχύσουν με την μαζική παρουσία τους την δύναμή τους, το αγώνα για την ζωή και το μέλλον μας.
Κάθε νέος και νέα που δεν βολεύεται με την φτώχεια ,την ανεργία, και την ανασφάλεια έχει κάθε συμφέρον να παλέψει , να οργανωθεί, να συμβάλλει και αυτός για την ανατροπή του συστήματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Στην υπόθεση αυτή αξίζουν το κόπο οι θυσίες, αξίζει τον κόπο η νέα γενιά να καταθέσει τον νεανικό της ενθουσιασμό να εμπιστευτεί το μέλλον της, να στρατευτεί με την εργατική τάξη και το Κόμμα της, το ΚΚΕ. Αξίζει το κόπο να διεκδικήσει και να επιβάλλει την ζωή που της αξίζει.
Στο 42ο Φεστιβάλ στα Γιάννενα στις 16-17 Σεπτέμβρη θα κορυφωθεί μια πλούσια δραστηριότητα που ξεκίνησε στις αρχές της Άνοιξης με τις Μέρες Μαθητικής Δημιουργίας και με το Μαθητικό Φεστιβάλ ,το διήμερο Φεστιβάλ για νέους εργαζόμενους και φοιτητές τον Ιούνιο, δεκάδες εκδηλώσεις ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά όπως το τουρνουά 3X3 στα γηπεδάκια της Αγίας Μαρίνας.
Πριν τις κεντρικές εκδηλώσεις θα προηγηθεί εκδήλωση στα Καρδαμίτσια αφιερωμένη στην ταξική αλληλεγγύη του λαού μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, βραδιά αφιερωμένη για μαθητές και τη νέα σχολική χρονιά στο Κάστρο, όπως και τουρνουά Μπάσκετ για φοιτητές και σπουδαστές το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη.
Ιδιαίτερη αναφορά θέλουμε να κάνουμε στα εξής:
1. Στην πολιτική ομιλία με την σ. Μπέλλου Ελένη μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το Σάββατο 17/09.
2. Στο χώρο του Φεστιβάλ για όλη την διάρκειά του θα υπάρχουν δύο εκθέσεις η μία είναι αφιερωμένη στο αγώνα του ΔΣΕ στην Ήπειρο και η δεύτερη στην ίδρυση του ΚΚΕ στα Γιάννενα, τους πρώτους εργατικούς αγώνες και το κίνημα στα Γιάννενα. Θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις.
3. Καλούμε το λαό και την νεολαία να έρθει και να διασκεδάσει με την ψυχή του με τους Β Παπαγεωργίου στο κλαρίνο και την ορχήστρα του την Παρασκευή 16/09 και με τη μεγάλη συναυλία με τον γνωστό καλλιτέχνη που όλοι αγαπήσαμε Β. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετά από πάρα πολλά χρόνια πραγματοποιεί εμφάνιση στην πόλη μας.
4. Στο χώρο θα λειτουργεί  χώρος για μαθητές με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα της πόλης, διαδραστικά παιχνίδια με πολλές εκπλήξεις.
5. Στέκι αθλητισμού και πολιτισμού με επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων, χορευτικών, αθλητικών τουρνουά κλπ.
6. Μουσικοχορευτικές παραστάσεις και παραγωγές από ομάδες της ΚΝΕ.
7. Έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή των προσφύγων στους καταυλισμούς, τόσο της πόλης μας, όσο και πανελλαδικά.
8. Παιδότοπος με δραστηριότητες για μικρά παιδιά”.