Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε καρδιολογική ημερίδα στη Βήσσανη Πωγωνίου

 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η καρδιολογική ημερίδα που οργάνωσε  ο Δήμος Πωγωνίου, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Τ.Κ. Βήσσανης, την Πέμπτη 18 Αυγούστου.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. και συνδημότης καρδιολόγος κ. Στέφανος Φούσας.
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση των κατοίκων του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. τους δημότες να παρευρεθούν, καθώς μέσα από τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις θα προκύψουν χρήσιμα συμπεράσματα για την προφύλαξη από καρδιολογικά προβλήματα και τη συνάρτησή τους με το σύγχρονο τρόπο ζωής.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, συντόνισε την ημερίδα, στο πλαίσιο της στοχευμένης προσπάθειας που έχει αναλάβει επιτυχώς τα τελευταία χρόνια για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών σε θέματα πρόληψης υγείας, κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και άλλων τομέων ευρύτερου ενδιαφέροντος με στόχο τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.
Παρόν στην εκδήλωση  ήταν ο Πρόεδρος της Πανπωγωνισιακής Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Άρμπιρος, ο πρώην Υπουργός  κ. Αντώνης Φούσας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, ο Πρόεδρος του Τ.Κ. Βήσσανης  κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, ο εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, υπεύθυνος για θέματα Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Μάτσιας, οι Αντιδήμαρχοι Πωγωνίου κ.κ. Γκόγκος Χρήστος και Γαλίτσης Νικόλαος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πωγωνίου κ. Σιούτης Μιχάλης.
Ο κ. Σπύρος Βασιλείου, οικονομολόγος, ανάλυσε τεχνικές αξιοποίησης της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, λαμβάνοντας υπόψη τις γεωγραφικές αλλά και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες του Δήμου Πωγωνίου.