Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ιωάννινα: 23η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Xειροτεχνίας από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου 2016

9 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. μέχρι 11 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ.

Φέτος, και μετά από 22 χρόνια από την πρώτη γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, η πόλη των Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά την ιδέα της αλληλέγγυας οικονομίας και της οικολογικής συνεργασίας.
Σε αυτόν τον τόπο που ήταν πάντα άμεσα συνδεδεμένος με την κτηνοτροφία κι αργότερα με την γεωργία η ανάγκη για έναν άλλο τρόπο ζωής και παραγωγής, ειδικά αυτήν την εποχή της κρίσης, δεν είναι μόνο παρούσα αλλά και εφικτή αν αποφασίσουμε να επιλέξουμε μια άλλη συνθήκη για τον άνθρωπο, την γη και την τροφή του.
Η έννοια της οικολογικής γιορτής δεν έχει το νόημα της διάδοσης της βιολογικής καλλιέργειας και του στρεβλού κέρδους αλλά την διαχείριση των καρπών της γης, σαν πολίτες και σαν παραγωγοί, με όρους κοινωνικής προσφοράς, με παλιές μεθόδους καλλιέργειας, χωρίς χημικά και μεταλλαγμένα, με στήριξη στις ντόπιες ποικιλίες σπόρων και ράτσας ζώων, με εκτίμηση στα φυσικά υλικά και την χρησιμοποίηση τους.
Οι αξίες της αυτάρκειας, της αλληλεγγύης, του μοιράσματος και του σεβασμού προς στη φύση είναι οι βασικές ιδέες αυτής της γιορτής που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εναλλακτικούς τρόπους κατανάλωσης και σε δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς μεσάζοντες και στην απευθείας δημιουργία σχέσεων συναλλαγών-ανταλλαγών μεταξύ παραγωγών και πολιτών.
Μέσα στη παγκοσμιοποιημένη οικονομία του κέρδους, της καταστροφής της φύσης και της σκόπιμης συσσώρευσης κέρδους προτείνετε μια ολική υπέρβαση των συνθηκών και των αιτιών που την δημιούργησαν, μια επανεξέταση του τρόπου που λειτουργεί η οικονομία καθώς και της σχέσης φύσης και ανθρώπινης κοινωνίας.
Το πρόγραμμα της Οικογιορτής διαμορφώνεται και θα οριστικοποιηθεί σε λίγες ημέρες.
Αίτηση Συμμετοχής: http://tinyurl.com/hdtfdws