Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την Ομογένεια για τα παιδιά την «Κιβωτού του Κόσμου» Πωγωνιανής

«ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»
Αυτό το μήνυμα αποκομίσαμε κατά την επίσκεψη μας στην «Κιβωτό του κόσμου» του Πατέρα Αντώνιου, στην Πωγωνιανή, ένα χωριό της Ηπείρου, ακριβώς στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Η κα Άντυ Θεοδωρακοπούλου κοινωνική λειτουργός και διευθύντρια της Κιβωτού και η κα Κατερίνα Μαρτίνη, κοινωνική λειτουργός της δομής, καλωσόρισαν τους εκπροσώπους του MID ATLANTIC GREEK AMERICAN FOUNDATION, της HELLENIC NEWS OF AMERICA, κ. Παύλο Κοτρότσιο, πρόεδρο και ιδρυτή των MAGAF & ΗΝΑ, την κα Αφροδίτη Κοτρότσιου, τον κ. Δημήτρη Ντότη (Αρχηγός Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Πωγωνίου), τον κ. Βασίλη Μάτσια (πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πωγωνίου), τον κ.  Χρήστο Χαλιγιάννη, τον κ. Σπύρο Ντότη και την κα Εβίτα Γαβρά.
Έπειτα από μια διεξοδική ξενάγηση στο Σπίτι των παιδιών που αγγίζει τα 8.500 τ.μ. η έκταση του και τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (δωμάτια ύπνου, τραπεζαρία, κουζίνα, αναγνωστήρια, play rooms, βοηθητικοί χώροι)   1.200 τ.μ. η Κιβωτός λειτουργεί ως Κέντρο Παιδικής Προστασίας, Γεωργική Σχολή, Οικοτροφείο και Κοινωνική Υπηρεσία, με σκοπό ένα ζεστό σπίτι για παιδιά που έχουν ανάγκη από μια αγκαλιά, φροντίδα και αγάπη, ενώ η Γεωργική Σχολή και το Οικοτροφείο δίνουν την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά να αποκτήσουν σημαντικά εφόδια για μια καλύτερη ζωή.
Οι παραπάνω επισκέπτες παρέδωσαν τρόφιμα για τα παιδιά την Κιβωτού, υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουν να συμβάλλουν όσο μπορούν στο γιγάντιο έργο που έχει ξεκινήσει ο Πατέρας Αντώνιος.
Τα λόγια της κας Θεοδωρακοπούλου αφοπλιστικά:
«Το όραμά μας διπλό: αφενός να δημιουργήσουμε μια καινούρια οικογένεια για όλα τα παιδιά της Ηπείρου που αναζητούν την αγάπη και την ασφάλεια, αφετέρου να δώσουμε πνοή και ανάπτυξη σε έναν τόπο που δυστυχώς ερημώνει και που το ελληνικό στοιχείο κοντεύει να εκλείψει».
Ο κ. Κοτρότσιος από την πλευρά του δήλωσε:
«Η σημερινή επίσκεψη είναι ένα αναβάπτισμα για μένα που έζησα και φοίτησα στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής. Και εγώ και ο κ. Μάτσιας είμαστε απόφοιτοι με πολλές καλές αναμνήσεις. Είμαστε σήμερα εδώ μετά από τις επαφές των εδώ αντιπροσώπων και τις ενέργειες της κ. Γαβρά για να προσφέρουμε αυτή την μορφή βοήθειας στην ΚΙΒΩΤΟ και στα ορφανά παιδιά-συμπολίτες μας, εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις της Ομογένειας που δημιούργησε το MAGAF και η εφημερίδα Hellenic News of America και να δώσουμε το παρόν, δημιουργώντας ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας με τους απόδημους Ηπειρώτες και φίλους αυτών από όλα τα μέρη της Ελλάδας και να δούμε από κοινού ποιές είναι οι μελλοντικές ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής της Ηπείρου. Ας κάνουμε όλοι τουλάχιστον αυτές τις μέρες ότι μπορούμε να πλησιάσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Καλή δύναμη στο έργο σας και Καλή Συνέχεια»!