Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει Ηπειρώτικο Forum νεανικής μουσικής δημιουργίας, στο «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016», στο Κλειστό του Ταε Κβοντό, την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, ώρα 19:00

 Κάλεσμα στους νέους για συμμετοχή
Το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016», το μεγάλο διήμερο που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με την Περιφέρεια Ηπείρου το Σάββατο και την Κυριακή 5, 6 Μαρτίου 2016, στο Στάδιο Ταέ Κβο Ντο, θα είναι το μεγαλύτερο αντάμωμα ξενιτεμένων Ηπειρωτών, φίλων της Ηπείρου και της παράδοσης για το 2016 στην Αθήνα. Στο «Πανηπειρωτικό Πανόραμα» πρωτεύουσα θέση θα έχει η νεολαία, οι νέες και οι νέοι της Ηπειρώτικης Αποδημίας. 

Οι νέοι Ηπειρώτες θα συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις του διημέρου, μέσα από τους συλλόγους, δίνοντας το δικό τους σφυγμό. Ομορφαίνοντας και λαμπρύνοντας με το χορό τους την «Πίτα του Ηπειρώτη», χορεύοντας στην «Άνοιξη της Παράδοσης» και το Πάνδημο Ηπειρώτικο Γλέντι, συμμετέχοντας ενεργητικά στις εκθέσεις, τις συζητήσεις, τις προβολές, τα δρώμενα, έχοντας τη σκυτάλη στο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την «Ήπειρο στην Αποδημία».
Ξεχωριστό βήμα για τη συμμετοχή της νεολαίας στο πρόγραμμα του Πανοράματος είναι το ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ που θα διοργανωθεί την Κυριακή 6 Μαρτίου, από τις 7 ως τις 10 μμ, στη συναυλιακή σκηνή του Σταδίου Ταέ Κβον Ντο.

Στο Νεανικό Φόρουμ έχουν δικαίωμα συμμετοχής νεανικά μουσικά σχήματα, ιδιαίτερα από τις Αδελφότητες και τους Συλλόγους αλλά και ξεχωριστές συμμετοχές νέων αποδήμων, από όλα τα ηχοχρώματα, από την παραδοσιακή μουσική, το λαϊκό, το ρεμπέτικο, το έντεχνο τραγούδι, ως την rock, την jazz και το hip hop. Για τρεις ώρες η σκηνή του «Πανηπειρωτικού Πανοράματος» καλωσορίζει νέους και νέες της αποδημίας, με τον πλούτο και την ποικιλία των μουσικών τους αναζητήσεων, προσφέροντας ένα προνομιακό βήμα προβολής της δουλειάς τους! Ενθαρρύνοντας την επαφή των νέων μας με τους συλλόγους μας, τις Αδελφότητες, την Πανηπειρωτική.
Η Π.Σ.Ε. απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο Φόρουμ Νεανικής Δημιουργίας! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν στη Γραμματεία της Π.Σ.Ε - υπόψη Επιτροπής Νεολαίας - αίτηση συμμετοχής που να συνοδεύεται από στοιχεία για κάθε συμμετοχή (ονόματα μουσικών, σχήματος, σύλλογος προέλευσης ή χωριό καταγωγής, είδος μουσικής, ενδεικτικό ρεπερτόριο, ηχητικές απαιτήσεις, διαδικτυακή παραπομπή σε υπάρχουσες ηχογραφήσεις ή βιντεοσκοπήσεις κάθε συμμετοχής ή ένα απλό
cd). Αιτήσεις συμμετοχής θα συλλέγονται μέχρι και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016,  στα γραφεία της ΠΣΕ, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πίσω από το Δημαρχείο Αθηναίων, στην Πλατεία Κοτζιά, για να υπάρξει ο χρόνος διαμόρφωσης του αναλυτικού προγράμματος. 
Να σημειωθεί ότι η συναυλία θα ηχογραφηθεί και θα βιντεοσκοπηθεί και αντίγραφα των εγγραφών θα είναι διαθέσιμα σε δεύτερο χρόνο στους συμμετέχοντες. 
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας προτείνει τη σκυτάλη του Ηπειρώτικου Φόρουμ Νεανικής Δημιουργίας στους νέους και τις νέες που αναζητούν βήμα έκφρασης και δημιουργίας, προσμένοντας τις μουσικές τους, τον σφυγμό τους, τον παλμό τους, την υπόσχεση ελπίδας που κομίζει η μαζική και ενεργητική συμμετοχή τους στο «Πανηπειρωτικό Πανόραμα»!
Το Φόρουμ Νεανικής Δημιουργίας προτείνει στο «Πανηπειρωτικό Πανόραμα» μέλλοντες διαρκείας!
Η δήλωση συμμετοχών ξεκίνησε!

Τι λέτε, θα πάρετε τη σκυτάλη;
Μπορείτε να απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες, στον Νίκο Ζέκη, (τηλ.6955804643, ) τη Θωμαΐς Σούλη (6988136611) και
  την Ματίνα Δάλλα (τηλ. 6976123348) και τα γραφεία της ΠΣΕ 2103243822  και 2103241137