Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιανουάριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (633) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -490- (εκ των οποίων -3- διακινητές)
Για απόπειρες ανθρωποκτονίας :- 2 -
Για ληστεία:-6-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -35-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -11-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 1 6-
Για πλαστογραφίες: - 7 -
Για παραβάσεις του Ν. «Περί παιγνίων»: -2-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -3-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-10-


Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -36-
Για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα:-5-
Για παραβάσεις του Ν. «περί πνευματικής ιδιοκτησίας»: -1-
Για παραβάσεις της Ν. «περί περιβάλλοντος»:-1-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση: -2-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -6-
Εξιχνιάστηκαν:
Δύο υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας
Δύο υποθέσεις ληστείας
Δεκαεπτά υποθέσεις απάτης
Είκοσι υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων
Δέκα υποθέσεις όπλων
Τριάντα μία υποθέσεις ναρκωτικών
Τρεις υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών
Τρεις υποθέσεις πλαστογραφίας
Μία περίπτωση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.
Μία υπόθεση παράβασης της Νομοθεσίας περί προστασίας ζώων.
Κατά την διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: - 7 - κιλά και -14,42- γραμμάρια
Ηρωίνη: -335,74- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια:-591-
Δενδρύλλια κάνναβης: -26-
Κλώνοι κάνναβης:-14-
Κοκαΐνη: - 1,55 - γραμμάρια
Κυνηγετικά όπλα: -6-
Πολεμικά τυφέκια (μη λειτουργικά):-2-
Γεμιστήρες:-11-
Φυσίγγια: - 334 -
Μαχαίρια, σιδερογροθιές, γκλοπ: -4-
Λαθραίος καπνός:-2 . 907 gr -
Είδη παρεμπορίου:-228 -
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -5 -
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 42χρονου ημεδαπού θηροφύλακα στο Μύτικα Άρτας. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, στο εθνικό πάρκο στο Μύτικα Άρτας, κατά τη διάρκεια ελέγχου για παράνομη θήρα, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο κατά του θηροφύλακα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, χωρίς να τον τραυματίσει και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Συνελήφθη 76χρονος ημεδαπός στην Πρέβεζα, για απρόσφορη απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, στην περιοχή της Μαργαρώνας Πρέβεζας, ο 76χρονος εισήλθε σε ταβέρνα και κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα που κατείχε παράνομα, πρότεινε το όπλο του εναντίον 63χρονου ημεδαπού, πατώντας τρεις φορές τη σκανδάλη, χωρίς το όπλο να εκπυρσοκροτήσει.
Συνελήφθη 76χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, κατηγορούμενος για παραβάσεις του Νόμου περί προστασίας ζώων και οπλοχρησία, διότι πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα αδέσποτο σκύλο, στην Πλαταριά Θεσπρωτίας.
Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση ληστείας, σε βάρος 26χρονου υπηκόου Αφγανιστάν, που διαπράχθηκε στην Άρτα και συνελήφθησαν ως δράστες, πέντε ομοεθνείς του. Οι δράστες αφού ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας και μαχαιριού τον 26χρονο ημεδαπό στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (970) ευρώ, τραυματίζοντάς τον στο δεξί του χέρι.
Εξιχνιάστηκαν άλλες δώδεκα υποθέσεις απάτης στην περιοχή της Πρέβεζας, με δράστη 39χρονο ημεδαπό, ο οποίος υποδυόμενος συνεργάτη του Δήμου, εξαπατούσε επιχειρηματίες στην πόλη της Πρέβεζας. Σχηματίσθηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος του 39χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί την 19-09-2015, η δράση του οποίου εντοπίζεται αθροιστικά πλέον σε (18) υποθέσεις εξαπάτησης.
Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας στις αστυνομικές αρχές ενώ κατά τη διαδικασία διοικητικής επιστροφής και ταυτοποίηση υπηκοότητας, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με ποινή κάθειρξης επτά ετών, για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή από κοινού.
Συνελήφθη, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, στην Άρτα 46χρονη ημεδαπή, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν -266,8- γραμμάρια ηρωίνης και -0,95- γραμμάρια κοκαΐνης.
Συνελήφθη στο Κομπότι Άρτας, 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε, με σκοπό τη διακίνηση, στο στομάχι του (με τη μέθοδο της κατάποσης), ποσότητα ηρωίνης ενώ στο πλαίσιο διενεργούμενης προανάκρισης, προέκυψε ότι την προηγούμενη ημέρα, με τη χρήση βίας, αφαίρεσε από την 79χρονη γιαγιά του, το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ.
Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, τη στιγμή που είχε μεταβεί με Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), σε αγροτική αποθήκη στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, η οποία χρησιμοποιούνταν ως χώρος απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), προκειμένου να παραλάβει τέσσερα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (3.648) γραμμαρίων.
Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, για διακίνηση ναρκωτικών και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση καθώς μετά από αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν, (2.451) γραμμάρια κάνναβης, (18) δενδρύλλια κάνναβης σε φυτώρια και (14) κλώνοι κάνναβης.

Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Πρέβεζας, ο οποίος μετέφερε, στον ταξιδιωτικό του σάκο, (487) ναρκωτικά χάπια, διαφόρων σκευασμάτων, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.