Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ακύρωση του διαγωνισμού εκποίησης εκτάσεων στα Ιωάννινα μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των βουλευτών Ιωαννίνων Μ. Τζούφη, Ι. Καραγιάννη, Ι. Στέφου, Χ. Μαντά και του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα και συνεργατών του.
Θέμα της συζήτησης ήταν ο ανοιχτός διαγωνισμός για την πώληση 3 ακινήτων του Δημοσίου στην περιοχή «Αμπελόκηποι Ιωαννίνων», καθώς και της συμπερίληψης έκτασης 6 οικοπέδων στην παραλίμνια ζώνη και συγκεκριμένα στην περιοχή «Άγιος Νικόλαος Κοπάνων», στην ηλεκτρονική σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ και στην κατηγορία «Επικείμενες Αποκρατικοποιήσεις»
Οι Βουλευτές από την πλευρά τους τόνισαν πως τα ακίνητα και η εν λόγω έκταση πρέπει να παραμείνουν στην κατοχή του Δήμου, καθώς εντάσσονται λειτουργικά και οργανικά στις λειτουργίες της πόλης και αποτελούν χώρους ζωτικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το ΤΑΙΠΕΔ, ύστερα από την αντίθετη και σοβαρή επιχειρηματολογία των βουλευτών - η οποία πρέπει να υποβληθεί και ως τεκμηριωμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, στα πλαίσια και προηγούμενων αποφάσεων, κοινοποιημένων ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ - δήλωσε τη πρόθεση του να σταματήσει τη διαδικασία εκποίησης των ακινήτων, ενώ υπογράμμισε πως η ανάρτηση της έκτασης των 6 οικοπέδων στην ηλεκτρονική του σελίδα, έγινε μόνο για λόγους διαφάνειας και αποκλείεται η διαδικασία εκποίησης τους από την παρούσα διοίκηση.