Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέος Πρόεδρος της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, που αναλαμβάνει το τιμόνι του κόμματος σε ένα πολιτικό σκηνικό που έχει ανάγκη μια σταθερή, δυναμική, με προτάσεις αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο 9ος Πρόεδρος της ΝΔ, που αναλαμβάνει το τιμόνι του κόμματος σε δύσκολη συγκυρία.
Είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως «αουτσάιντερ» τονίζοντας ότι η ιστορία της ΝΔ έχει αποδείξει ότι τα αουτσάιντερ κερδίζουν.
Μία διορατική δήλωση, μία επιτυχημένη πρόβλεψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ξεκίνησε με χαμηλές προσδοκίες την κούρσα της διαδοχής και «στέφθηκε» καθαρά ως ο 9ος πρόεδρος της ιστορικής παράταξης. Μια εκλογή που χαρακτηρίζεται ως «μεγάλη ανατροπή» και συνέχιση της οικογενειοκρατίας.
Η εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ σηματοδοτεί την έναρξη μίας καινούργιας εποχής όχι μόνο για την ΝΔ, αλλά και για την ίδια την χώρα που αποκτά αξιωματική αντιπολίτευση με ισχυρό μεταρρυθμιστικό προφίλ, πολιτικά ανταγωνιστική προς το κυβερνών κόμμα, με ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και με διακηρυγμένη την πρόθεση της ηγεσίας της να συγκρουστεί με τον λαϊκισμό και να δώσει έμφαση στις ιδιωτική οικονομία ως ατμομηχανή της αναπτυξιακής πορείας του τόπου.


Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά που στο ξεκίνημα αυτής της κούρσας, τον Σεπτέμβριο, τον ήθελαν αδύναμο να εισχωρήσει στο δημοσκοπικά "ισχυρό δίδυμο" Ευάγγελου Μεϊμαράκη- Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατόρθωσε βήμα-βήμα να καταστήσει πλειοψηφικές στο εκλογικό σώμα της ΝΔ τις απόψεις του για δημιουργική ανανέωση και εκσυγχρονισμό των δομών του κόμματος, αλλά και να πείσει για τη δυνατότητά του να διευρύνει την επιρροή της ΝΔ προς τον χώρο του κέντρου, καθιστώντας την σε σύντομο χρονικό διάστημα πρωταγωνίστρια εκ νέου στο πολιτικό σκηνικό.