Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Κώστας Καψάλης: Ζητά διατήρηση του Α.Τ. Δελβινακίου και ίδρυση νέου στο Καλπάκι

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης δήλωσε τις  εν μέρει διαφωνίες του με το σχέδιο αναδιάταξης των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή του Πωγωνίου, με τις ενστάσεις να αφορούν στην πρόβλεψη για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου και τη μεταφορά του στο Καλπάκι.
Όπως επισήμανε, τα περισσότερα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή καταγράφονται στην περιοχή του Πωγωνίου, άρα εκεί πρέπει να παραμείνει η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη.
«Βρίσκεται σε μια περιοχή απόμακρη, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, με κρούσματα παραβατικότητας και εγκληματικότητα. Το Α.Τ. Δελβινακίου θα πρέπει να μείνει», τόνισε και πρόσθεσε πως από τη στιγμή που κρίνεται πως το Καλπάκι εξυπηρετεί επιχειρησιακά τις ανάγκες της Αστυνομίας, τότε να γίνει και μια δεύτερη μονάδα εκεί, για να αστυνομεύει την περιοχή των παρακαλάμιων περιοχών.



Τέλος, ο κ. Καψάλης επανέλαβε το αίτημα επιστροφής των συνοριακών φυλάκων στις οργανικές τους θέσεις, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης για ενίσχυση της φύλαξης στην παραμεθόριο περιοχή.