Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου, θα χτυπήσει η καρδιά του τζούντο το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ώρα 10 π.μ..


Πρόσκληση σε όλους τους Ηπειρώτες να παρακολουθήσουν τους 1ους  Πανελλήνιους Διασυλλογικούς Αγώνες Τζούντο, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου, και να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών από όλη την Ελλάδα, απηύθυνε η πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Συλλόγου Παναγιώτα Κυρίτση, σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη στο ξενοδοχείο Olympic.
Οι αγώνες διεξάγονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Πωγωνίου, την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο και τον Πανηπειρωτικό Α.Σ..
«Μετά από 16 χρόνια, αγώνες Τζούντο στην Ήπειρο. Η επιλογή του Κλειστού Γυμναστηρίου Καλπακίου, για την διεξαγωγή των αγώνων, έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Πανηπειρωτικού Α.Σ. διότι από εκεί ξεκίνησαν οι πρώτες προπονήσεις του συλλόγου και από εκεί ήρθαν τα πρώτα μετάλλια των αθλητών μας. Άλλωστε το κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου είναι ένα πραγματικό στολίδι και ενδείκνυται για τέτοιες διοργανώσεις. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη και τη Δημοτική Αρχή για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η στήριξη των φορέων μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε" σημείωσε η κ. Κυρίτση.
Οι αγώνες, που είναι μια πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου, γίνονται με στόχο την ανάπτυξη και την προβολή του αθλήματος του Τζούντο και αναμένεται να προσελκύσουν πάνω από 350 αθλητές από διάφορες πόλεις της χώρας όπως, Τρίκαλα, Βόλος, Λάρισα, Κατερίνη, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Αθήνα.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν το πρωί στις 10, η επίσημη τελετή έναρξης προγραμματίζεται στις 12 το μεσημέρι.
Από την πλευρά της Περιφέρειας Ηπείρου ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κος Περικλής Βασιλάκης, τόνισε πως η Περιφέρεια στηρίζει την εκδήλωση και συγχαίρει για την πρωτοβουλία τον Πανηπειρωτικό Α.Σ.. «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ένας τέτοιος αγώνας να διεξαχθεί στο Δήμο Πωγωνίου, σ' αυτό το υπέροχο Κλειστό Γυμναστήριο. Το τζούντο είναι ένα ευγενές άθλημα και η Περιφέρεια στηρίζει και τα αθλήματα που δεν είναι τόσο διαδεδομένα», σημείωσε.  Ο κ. Βασιλάκης τόνισε επίσης  ότι  στο τζούντο υπάρχει σεβασμός που θα πρέπει να κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. 
Τέλος κάλεσε όλων τον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες και να επισκεφτεί τον πανέμορφο Δήμο Πωγωνίου.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ευχαρίστησε πολύ τον σύλλογο για την επιλογή να γίνουν οι αγώνες στον ακριτικό δήμο που τόσα έχει προσφέρει και επεσήμανε ότι το Κλειστό Γυμναστήριο είναι στη διάθεση όλων των συλλόγων για προπονήσεις και αγώνες.
«Αγκαλιάσαμε αυτή την πρωτοβουλία όχι μόνο ως χορηγοί αλλά και ως συνδιοργανωτές. Άλλωστε συμμετέχουν και πολλά παιδιά από την περιοχή. Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε. Το Κλειστό Γυμναστήριο Καλπακίου είναι ένα στολίδι για την περιοχή, έχει φιλοξενήσει και άλλους αγώνες και είναι στη διάθεση όλων των συλλόγων να το χρησιμοποιήσουν. Στόχος του Δήμου είναι η στήριξη των αθλητικών συλλόγων και την προώθηση του υγιούς Αθλητισμού», κατέληξε ο Δήμαρχος Πωγωνίου.    
Στην αξία του αθλητισμού και στην φιλοσοφία του Τζούντο αναφέρθηκε ο προπονητής Οδυσσέας Νάτσης. «Το τζούντο "θωρακίζει" τα παιδιά. Είναι ένα άθλημα στο οποίο χρησιμοποιείς πρώτα το μυαλό και μετά το σώμα. Τα παιδιά μαθαίνουν να πειθαρχούν και κερδίζουν αυτοπεποίθηση», δήλωσε.