Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Κουκλίοι Πωγωνίου: Πραγματοποιήθηκε το θεματικό εργαστήρι «Ασφάλεια και πρόληψη κινδύνων στην Τρίτη Ηλικία»

Σε ένα ιδιαίτερα χρήσιμο θεματικό εργαστήρι συμμετείχαν χθες άτομα της Τρίτης ηλικίας του Δήμου Πωγωνίου.
Η δράση, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΗΦΗ Κουκλιών, είχε θέμα «Ασφάλεια και πρόληψη κινδύνων στην Τρίτη Ηλικία» και υλοποιήθηκε από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), στα πλαίσια του έργου «Γηράσκω εν Δράσει»-Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων.
Οι παρευρισκόμενοι ανέφεραν περιστατικά που τους έχουν συμβεί ενώ ο Διοικητής του Α.Τ. Δελβινακίου κ. Χρήστος Μουσαφίρης και ο Επικεφαλής του γραφείου «Αστυνομικός της Γειτονιάς» του Α.Τ. Ιωαννίνων, Ανθυπαστυνόμος κ. Παναγιώτης Μπακόλας, έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή κλοπών και διαρρήξεων καθώς και για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούν και να αντιδράσουν οι ηλικιωμένοι εάν τους συμβεί κάποιο περιστατικό.
Η συντονίστρια της εκδήλωσης, κοινωνική λειτουργός κ. Διονυσία Αμπατζίδη, υπογράμμισε πως πρόκειται για τον πρώτο κύκλο του Βιωματικού Εργαστηρίου και σημείωσε πως η Ε.Ψ.Ε.Π. θα διοργανώσει σειρά ανάλογων δράσεων.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μιχάλης Σιούτης ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και τόνισε πως ο Δήμος θα καλύψει, μέσω θεματικών εργαστηρίων, ένα ευρύ φάσμα ενοτήτων. «Έχουμε προγραμματίσει σειρά δράσεων και είμαστε ανοιχτοί για οποιαδήποτε πρόταση» δήλωσε επισημαίνοντας ότι η συνεργασία με την Ε.Ψ.Ε.Π. θα έχει και συνέχεια.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άνω Καλαμά κ. Χρήστος Γκόγκος.
«Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για τους δημότες μας. Είναι χαρά μας να βλέπουμε ότι τέτοιες ενημερωτικές δράσεις ενδιαφέρουν τους συνδημότες μας και ότι η συμμετοχή είναι μεγάλη» κατέληξε.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τάσος Γιούνης.
Το έργο "Γηράσκω εν Δράσει" - Πρόταση για Δημιουργικά Γηρατειά στο Νομό Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου" χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία, στα πλαίσια του Προγράμματος "Είμαστε όλοι Πολίτες", WeareallCitizens, το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants.
Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.