Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Σύσκεψη για τον ΠΕΣΔΑ Ηπείρου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Ο Αναθεωρημένος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, εξετάστηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η σύσκεψη ήταν απόρροια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει στα Γιάννενα την 27η Οκτωβρίου ο Αν. Υπουργός κ. Ι. Τσιρώνης και της συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος κ. Τατιάνα Καλογιάννη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Υπηρεσίες Στερεών Αποβλήτων και Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ειδικοί σύμβουλοι του Αν. Υπουργού, ενώ την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες, τεχνικούς και νομικούς συμβούλους.
Κατά τη διάρκειά της έγινε αναλυτική παρουσίαση του αναθεωρημένου κειμένου του ΠΕΣΔΑ Ηπείρου, από την οποία επιβεβαιώθηκε η πλήρης συμβατότητά του με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), προς δικαίωση των προσπαθειών και του έργου που έχει επιτελέσει η Περιφέρεια. Η κύρωση του ΠΕΣΔΑ Ηπείρου, όπως προέκυψε στη σύσκεψη, είναι πλέον τυπικό θέμα, προϋποθέτει όμως την κύρωση του ΕΣΔΑ, ο οποίος δεν έχει μέχρι σήμερα νομική ισχύ, όπως επίσης είχε επισημανθεί από την Περιφερειακή Αρχή.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης, η οποία όπως τόνισε, δικαίωσε τις θέσεις και τις απόψεις που εξέφραζε το τελευταίο διάστημα η Περιφερειακή Αρχή για το θέμα της διαχείρισης των στερεών αστικών αποβλήτων. 
Πρόσθεσε ακόμη ότι πλέον η όποια καθυστέρηση δεν μπορεί να συνεχιστεί πέραν του τέλους του έτους, οπότε σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που είχαν δώσει στα Γιάννενα ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ι. Τσιρώνης και η Κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη, θα έχει εγκριθεί ο ΠΕΣΔΑ Ηπείρου.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr