Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Metron Analysis: Στον 0,3% η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Εκτός Βουλής ΑΝΕΛ και ΛΑ.Ε.

Στον πόντο η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εννιά μέρες πριν από τις εκλογές, δίνει η νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται το Σάββατο στα «Παραπολιτικά» και πραγματοποιήθηκε από την Metron Analysis.
Μετά τα δύο πρώτα κόμματα, η Χρυσή Αυγή διατηρείται στην τρίτη θέση, πολύ κοντά από το ΚΚΕ, αλλά και την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ενώ Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ δείχνουν προς στιγμήν να μην έχουν ιδιαίτερη δυναμική.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι τόσο υψηλή (22.6%) που η εικόνα που καταγράφεται μπορεί να ανατραπεί ραγδαία.
Τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα είναι τα εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 25%
Νέα Δημοκρατία: 24,7%
Χρυσή Αυγή: 4,9%
ΚΚΕ: 4,7%
Ένωση Κεντρώων: 4,6%
Ποτάμι: 4,4%
ΠΑΣΟΚ: 4,1%
Λαϊκή Ενότητα: 2,6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,4%
Λοιπά/αδιευκρίνιστη: 22,6%


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται στην έρευνα σε θετικές γνώμες, με ποσοστό 46% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 45%. Σε ερώτηση για το πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 68% των πολιτών έχει αρνητική γνώμη, μόλις 24% κρίνει θετικά την κυβέρνηση και ουδέτερο μένει ένα ποσοστό 6%. Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή το 82% λέει “ναι” στο ευρώ, ενώ το 15% τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.