Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης

Την Πέμπτη το πρωί 10 Σεπτέμβρη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τoυς υποψήφιους βουλευτές του Ν. Ιωαννίνων Γιάννη Στέφο και Ελένη Κολοκούρη επισκέφτηκε το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης μας. Κατά την περιοδεία τους συναντήθηκαν με τους προέδρους της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου και της Ένωσης Αξιωματικών Υπαλλήλων του Ν. Ιωαννίνων.
Σε ένα από τα βασικά προβλήματα που αναφέρθηκαν ήταν η μεγάλη μείωση των δαπανών, η οποία έχει προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις των αστυνομικών οχημάτων καθώς το 60% περίπου του στόλου υπολειτουργεί. 
Παρά τις αντιξοότητες, το Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην περιοχή μας. Αναφέρθηκαν επίσης πως η ανταπόκριση των πολιτών ήταν πολύ θετική σχετικά με την λειτουργία της κινητής αστυνομικής μονάδας. 
Ένα ακόμη θετικό βήμα είναι η πιλοτική εκκίνηση του προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης στους ένστολους.
Οι πρόεδροι των Ενώσεων εξέφρασαν το αίτημά τους να μην χρησιμοποιείται ο ένστολος ως μονάδα καταστολής και να μην είναι απέναντι στους πολίτες αλλά δίπλα. 
Επιπλέον αναφέρθηκαν στις προσπάθειές τους να μην κλείσουν αστυνομικά τμήματα σε απομακρυσμένες περιοχές και ζήτησαν από τους υποψήφιους βουλευτές να συμβάλλουν σε αυτό. Τέλος, τόνισαν το γεγονός πως για τους ένστολους εφαρμόστηκε η απόφαση του ΣτΕ για την οικονομική τους αποκατάσταση, ανατρέποντας για πρώτη φορά μνημονιακό νόμο.
Την Παρασκευή το πρωί στις 11 Σεπτέμβρη η υποψήφια βουλευτής Μερόπη Τζούφη επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΙ στο Πέραμα, όπου συζήτησε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα με τους εργαζομένους και το γενικό διευθυντή της επιχείρησης κ. Γιωτάκη τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα ιδιαίτερα ζητήματα της ΔΕΥΑΙ. Υπήρξε μάλιστα απόλυτη ταύτιση απόψεων στο θέμα της αποτροπής της πορείας ιδιωτικοποίησης του νερού που υλοποιούσαν εδώ και πολλά χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Στη συνέχεια η πρώην βουλευτής περιόδευσε στους δρόμους και τα μαγαζιά του Περάματος, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους για το διακύβευμα των εκλογών και την ανάγκη να μπουν στο πολιτικό περιθώριο τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό που έφεραν τη χώρα και το λαό σε αυτή την κατάσταση.
Το βράδυ η κα Μερόπη Τζούφη βρέθηκε στην Κόνιτσα, όπου μίλησε σε σύσκεψη με φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε διοργανώσει η κομματική οργάνωση της Κόνιτσας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ