Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Φιλιππιάδα: Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις αρπαγών τσαντών από ανυποψίαστες πεζές γυναίκες

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης των εγκληματικών ενεργειών 35χρονος ημεδαπός

Στα ίχνη 35χρονου ημεδαπού και στην ταυτόχρονη εξιχνίαση (4) περιπτώσεων αρπαγών τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες στην Φιλιππιάδα, οδήγησε η συστηματική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, η οποία περιλάμβανε ανάλυση του τρόπου δράσης και αξιοποίηση επιμέρους προανακριτικών στοιχείων.
Από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 35χρονος, κατά το τελευταίο 20ημερο, χρησιμοποιώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής από τους τόπους των εγκληματικών πράξεων, προέβαινε σε αρπαγές τσαντών, αποσπώντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, ο 35χρονος διέπραξε τρεις αρπαγές τσαντών και μία απόπειρα, σε βάρος ηλικιωμένων πεζών γυναικών στην πόλη της Φιλιππιάδας, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των -980- ευρώ, κάρτες ανάληψης μετρητών, βιβλιάρια καταθέσεων καθώς και προσωπικά έγγραφα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 35χρονου για διακεκριμένες κλοπές, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.