Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις για αποκαταστάσεις ζημιών, συντήρηση μνημείων κ.ά. από την Οικονομική Επιτροπή

Νέα έργα που αφορούν τη συντήρηση θρησκευτικών μνημείων, οδικών υποδομών και αντιπλημμυρική προστασία προωθούνται από την Περιφέρεια, μετά τις σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Αναλυτικά κατά κατηγορία: 
Συντήρηση-αποκατάσταση οδικών υποδομών
Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Ηπείρου οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών και τη συντήρηση του οδικού δικτύου.           
Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους αναδόχους για τα έργα:
-  «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας» προϋπολογισμού 90.000 ευρώ. Ανάδοχος: Πορφύρης Κατασκευαστική- Ενεργειακή & ΣΙΑ Ε.Ε.
-  «Συντηρήσεις – Βελτιώσεις οδικών τμημάτων – κατασκευή τεχνικών στην Π.Ε. Πρέβεζας σε περιοχές του πρώην Δήμου Φαναρίου», προϋπολογισμού 77.300 ευρώ. Ανάδοχος: Δημητρίου Σωτήριος
-  «Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Νεγράδες» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.

Ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
-  Εργασίες συντήρησης στην Ε.Ο. Φιλιππιάδας – Πρέβεζας, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ
-  Αποκατάσταση οδού Δίστρατο - Βασιλίτσα Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ
-  Αποκατάσταση επαρχιακής Οδού Καστρίτσας – Κατσικάς Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ
 Έργα πολιτιστικής κληρονομιάς
Πέντε έργα που αφορούν συντήρηση- αποκατάσταση θρησκευτικών μνημείων, προωθεί η Περιφέρεια, καθώς σήμερα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση τεσσάρων και την πίστωση για το πέμπτο. Συγκεκριμένα, δημοπρατούνται τα έργα:
-  Συντήρηση-αποκατάσταση Ιεράς Μονής Φανερωμένης Κερασώνος, προϋπολογισμού 24.000 ευρώ
-  Συντήρηση – αποκατάσταση Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Καστρίτσας Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 43.810 ευρώ
-  Συντήρηση – αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ελεούσης Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
-  Ανακατασκευή στέγης Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βουργαρελίου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
Τέλος η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε πίστωση ύψους 24.600 ευρώ για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης της στέγης της Ιεράς Μονής Ευαγγελίστριας Πεδινών Ζαγορίου.
Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας
Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε αποφάσεις για τρία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Συγκεκριμένα, ανέδειξε τους αναδόχους των έργων:
-  Αποκατάσταση κοίτης ποταμού Αλιάκμονα και προστασία ιδιοκτησιών στη Μηλιά Μετσόβου Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 46.000 ευρώ. Ανάδοχος: Αθ. Μηλιώνης.
-  Αποκατάσταση στραγγιστικού και οδικού δικτύου ΤΟΕΒ Πόρου, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κων. Κούγκουλης
Επίσης ενέκρινε τη δημοπράτηση έργου "Αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στον ποταμό Καλαμά (Αβαρίτσα)» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
 Ανάδοχος για την αναβάθμιση του κτιρίου της Περιφέρειας Ηπείρου
Με τη σημερινή ανάδειξη από την Οικονομική Επιτροπή του αναδόχου (Α.Π. ΛΑΜΠΡΗΣ Ο.Ε.), αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση του φιλόδοξου περιβαλλοντικού έργου της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου πεζοδρομίων. Το έργο που είναι ενταγμένο σε διασυνοριακό πρόγραμμα, έχει προϋπολογισμό 959.511,72 ευρώ. Με την αξιοποίηση της γεωθερμίας και τις άλλες παρεμβάσεις που προβλέπονται, θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό οι ενεργειακές ανάγκες του Διοικητηρίου, που θα επιφέρουν μείωση των λειτουργικών δαπανών της Περιφέρειας-επιτρέποντας τη χρησιμοποίηση της διαφοράς σε άλλες δράσεις επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου- ενώ θετική θα είναι η συμβολή και για το περιβάλλον.
Ενίσχυση των Φορέων Διαχείρισης με οικολογικά αυτοκίνητα
Με ένα εννεαθέσιο επιβατικό (ηλεκτρικό) αυτοκίνητο θα ενισχυθεί η λειτουργία, του καθενός, εκ των πέντε Φορέων Διαχείρισης Προστατευομένων Περιοχών της Ηπείρου (Λίμνης Παμβώτιδας, Βόρειας Πίνδου, Τζουμέρκων, Αμβρακικού και Καλαμά). Η προμήθεια των αυτοκινήτων χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας         Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013 με το ποσό των 190.000 ευρώ. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού, με την εταιρία "MERCEDES-BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε." να έχει καταθέσει τη μοναδική προσφορά.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr