Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Δημήτριος Σ. Ντότης: Ενημερωτική επιστολής προς τους πολίτες του Δήμου Πωγωνίου για τα πεπραγμένα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δ. Δ. Παρακαλάμου της 29 Απριλίου


Θέλω μέσω της επιστολής μου, να ενημερώσω τους πολίτες του Δήμου Πωγωνίου για τα πεπραγμένα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Παρακαλάμου της 29 Απριλίου 2015.
Έθεσα στο κ. Δήμαρχο μερικά ερωτήματα μετά από παράπονα πολιτών αλλά και από προσωπική μου εκτίμηση βλέποντας ιδίοις όμασι.
1. Ενημέρωσα το ΔΣ για την έλλειψη φωτισμού σε όλες τις διασταυρώσεις του Δήμου, επάνω στην Εθνική Οδό  (Παρακαλάμου, Βήσσανης, Χάνι Δελβινακίου προς Κεράσοβο, Μαυρόπουλου, Γεροπλατάνου Κεφαλοβρύσο).
Τις νυχτερινές ώρες είναι δύσκολο να διακρίνεις τις διασταυρώσεις με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι οδηγοί.
2. Ενημέρωσα το Σώμα για την ύπαρξη αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων (βοϊδή χωρίς ενώτια) στις περιοχές Άνω και Κάτω Λάβδανης, Βραστοβάς, Αγίας Μαρίνας, Καστάνιανης και Μαζαρακίου, τα οποία προκαλούν ζημιές σε περιουσίες και οδικό δίκτυο.
Για το θέμα ο κ. Δήμαρχος έχει λάβει γνώση με γραπτά και προφορικά αιτήματα πολιτών.
3. Ενημέρωσα πως στον οικισμό της Άνω Λάβδανης  το οδόστρωμα υπέστη καθίζηση με κίνδυνο να προκληθούν ζημίες σε παρακείμενες κατοικίες (Βλέπε περίπτωση Ψηλοκάστρου).
Το ίδιο πρόβλημα υφίσταται και η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΜΑΚΡΥΑΛΕΞΗ.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Λάβδανης κ. Φέτας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αλλά ... χωρίς ανταπόκριση.
4. Άκουσα με προσοχή μια τηλεφωνική συνέντευξη του κ. Δημάρχου στο Τζουρλάκος Ιστότοπος να μιλάει για τον Πύργο των Προγόνων του Παύλου Μελά που βρίσκεται στην περιοχή Παρακαλάμου/οικισμό Παηδονιά. Είπε πως έχει έτοιμο σχέδιο για την ανάδειξη του. Ρώτησα λοιπόν τη εννοεί ο κ. Δήμαρχος υπενθυμίζοντας πως ζήτησα στο πρώτο ΔΣ που συμμετείχα τον περασμένο Σεπτέμβριο, πριν την εκδήλωση μνήμης για το Μεγάλο Μακεδονομάχο Παύλο Μελά (13 Οκτωβρίου) να καθαριστεί ο περιβάλλοντας χώρος του Πύργου από βάτα, σκουπίδια κ.α. και να μεταβούν εκεί οι επίσημοι προσκεκλημένοι (στόχος η ανάδειξή του).
Συμφώνησε ο κ. Δήμαρχος αλλά ... αυτό δεν έγινε ποτέ.
5. Ενημέρωσα ότι τους 3 τελευταίους μήνες όταν συνεπεία έντονων καιρικών φαινομένων υπέστη σοβαρές ζημίες το οδικό δίκτυο όλου του Δήμου από καθιζήσεις και κατόλισθήσεις, ο δρόμος που βρίσκεται μετά τα τοπικά διαμερίσματα Κερασόβου Περιστερίου και πριν το τοπικό διαμέρισμα Στρατίνιστας, ο οποίος καταλήγει στο τοπικό διαμέρισμα Καστάνιανης δεν έχει καθαριστεί  με αποτέλεσμα η διέλευση των οχημάτων να γίνεται δύσκολα και με επικινδυνότητα. Σας παραθέτω οπτικό υλικό για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος. Τονίζω πως σε σημεία με το ζόρι περνούσαν τα αυτοκίνητα.

Από τα παραπάνω στα τέσσερα πρώτα θέματα δεν πήρα καμία μα καμία απάντηση από τον κ. Δήμαρχο. Ίσως να ξεχάστηκε ίσως να μην τα θεώρησε σοβαρά, ίσως ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙΣ. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Για το πέμπτο θέμα επέμενε ο κ. Δήμαρχος πως δεν υφίσταται, εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι δημιουργώ εντυπώσεις και ψεύδομαι. Όμως επιβεβαίωσαν το μέγεθος του προβλήματος οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων Στρατίνιστας  κ. Καραγιάννης Γεώργιος και Λάβδανης κ. Φέτας Δημήτριος, τους οποίους και ευχαριστώ.
Κύριε Δήμαρχε δεν γνωρίζεται τα προβλήματα γιατί απλά δεν είστε κοντά στον κόσμο και τα χωριά μας.
Οι δημότες με τίμησαν και εγώ υποσχέθηκα με το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης να είμαι παρόν στα προβλήματα του τόπου, αλλά και κοντά στους δημότες 365 μέρες το χρόνο και όχι μόνο προεκλογικά. Μη σας κακοφαίνεται.
Κλείνοντας σας ενημερώνω πως σήμερα μία μέρα μετά τους διαξιφισμούς μου με το Δήμαρχο ο δρόμος αυτούς στο μεγαλύτερο κομμάτι του καθαρίστηκε. Ο στόχος μου ήταν αυτός και τίποτα άλλο.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Με τιμή
Δημήτριος Σ. Ντότης

Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Πωγωνίου