Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ελεούσα Ιωαννίνων: Συνελήφθη ένας παράνομος μετανάστης, υπήκοος Αλβανίας, τον οποίο μετέφερε με αυτοκίνητο διακινητής, που αναζητείται

Συνελήφθη, την Τετάρτη 29-04-2015 αργά το βράδυ στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, μη νόμιμος μετανάστης, τον οποίο προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, διακινητής, που αναζητείται.
Αναλυτικότερα, χθες αργά το βράδυ στo Λυκόστομο Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν για έλεγχο ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι δύο από τους δράστες αποβιβάστηκαν στην περιοχή της Ελεούσας και διέφυγαν πεζοί ενώ ο τρίτος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου προωθούσε στην ενδοχώρα τους δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.