Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Φεβρουάριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (742) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί Αλλοδαπών»: -643- (εκ των οποίων -5- διακινητές)
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -23-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -1 8 -
Για απόδραση κρατουμένου:-1-
Για πλαστογραφίες: -6-
Για παράβαση του Ν. «περί ενδοοικογενειακής βίας»: -6-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -3-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες:-13-
Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -14-
Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -2-
Για νομοθεσία περί βεγγαλικών - φωτοβολίδων: -3-
Για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης: -2-
Για παράβαση νόμου περί προστασίας ζώων: -1-
Για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών:-1-
Για νομοθεσία περί τελωνειακού κώδικα:-1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -5-


Εξιχνιάστηκαν:
Κλοπές – διαρρήξεις: -2 2 -
Υποθέσεις N . «περί Όπλων»: - 4 -
Υποθέσεις N . «πε ρί Ναρκωτικών» : -18-
Υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών: - 6 -
Υποθέσεις πλαστογραφίας: -6-
Υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων: -2-
Κατασχέθηκαν:
Κάνναβη: 55 κιλά και 89 3 , 24 γραμμάρια
Ηρωίνη: -14 0 ,3 3 - γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια:-647,5-
Αυτόματο πολεμικό τυφέκιο ( kalasnikov) :-1-
Κυνηγετικά όπλα: -6-
Φυσίγγια:-3 0 -
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα : - 1 4-
Πλαστά χαρτονομίσματα:-148-
Λαθραίος καπνός: 4310 γραμμάρια
Παιδικά αθύρματα -βεγγαλικά:-5834-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες): -9 -
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:

Εξάρθρωση συμμορίας, 8 νεαρών ατόμων (αλλοδαπών και ημεδαπών), που ενέχεται σε διαρρήξεις σε καταστήματα και κλοπές δικύκλων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων. Η δράση της σπείρας προσδιορίστηκε το τελευταίο εξάμηνο ενώ εξιχνιάστηκαν (10) περιπτώσεις κλοπών.
Σύλληψη δύο ημεδαπών, την 03-02-2015 στην πόλη της Πρέβεζας, για κατοχή και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων. Οι δράστες έκαναν αγορές, καταβάλλοντας ως αντίτιμο πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, αποκομίζοντας κέρδος από τα ρέστα που λάμβαναν από τους παθόντες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (143) πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, συνολικής αξίας (7.150) ευρώ.
Σύλληψη 29χρονου ημεδαπού δραπέτη των Φυλακών Κέρκυρας, την 08-02-2015 στην πόλη της Πρέβεζας. Ο 29χρονος είχε παραβιάσει τακτική άδεια από το κατάστημα κράτησης, όπου ήταν έγκλειστος για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές ενώ προέκυψε η εμπλοκή του και σε κλοπή αυτοκινήτου και υπεξαίρεση μοτοσικλέτας, που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Άλιμο Αττικής και την Πρέβεζα.
Σύλληψη αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, την 12-02-2015 στην Ηγουμενίτσα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις αλβανικές αρχές για σωρεία κλοπών.
Σύλληψη δύο ημεδαπών και ενός υπηκόου Ιράν, την 15-02-2015 στα Ιωάννινα, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην πόλη των Ιωαννίνων. Οι δράστες συνελήφθησαν τη στιγμή της αποβίβασής τους από λεωφορεία της γραμμής Αθήνα – Ιωάννινα ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά (77,1) γραμμάρια ηρωίνης.
Σύλληψη 30χρονης ημεδαπής Ρομά, την 17-02-2015 στα Ιωάννινα, η οποία εμπλέκεται σε τέσσερις περιπτώσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από διαμερίσματα ηλικιωμένων στα Ιωάννινα. Η δράστιδα, προφασιζόμενη ότι είναι συγγενής φιλικών προσώπων των ιδιοκτητών, εισήλθε στα σπίτια και αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των (23.445) ευρώ και κοσμήματα.
Σύλληψη ενός 28χρονου ημεδαπού και ενός 77χρονου γιατρού, την 20-02-2015 στα Ιωάννινα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών. Ο 28χρονος κατείχε (166) ναρκωτικά δισκία , για τα οποία επέδειξε ιατρική συνταγή, η οποία είχε συνταγογραφηθεί παράνομα από 77χρονο ημεδαπό γιατρό.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ενός 38χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 09-01-2015, διέπραξε διάρρηξη σε εκκλησία στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, όπου αφαίρεσε ένα ασημένιο δισκοπότηρο, ένα ασημένιο καντήλι και τα ασημένια ανάγλυφα από πέντε εκκλησιαστικές εικόνες.