Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Συγκέντρωση πολιτών το βράδυ της Τρίτης έξω από το Δημαρχείο Ιωαννιτών για να ανάψουν ένα κερί για τον Βαγγέλη

Σε μια συμβολική συγκέντρωση ενάντια στα φαινόμενα βίας κι εκφοβισμού, στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καλούν τους Γιαννιώτες ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί  αύριο Τρίτη και ώρα 8:00 μ.μ. μπροστά από το Δημαρχείο.
Ο Δήμος Ιωαννιτών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον άδικο χαμό ενός νέου παιδιού και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Μακάρι να μπορεί να μετριάσει τον πόνο των δικών του ανθρώπων η γνώση ότι στο πένθος τους συμμετέχει όλη η Ελλάδα, όπως την αγωνία τους συμμερίζονταν εδώ και ενάμιση μήνα χιλιάδες άνθρωποι στα Γιάννενα και σ’ όλη τη χώρα, νιώθοντας τον Βαγγέλη σαν δικό τους παιδί κι ας μην τον γνώριζαν. 
Είναι αυτονόητο πως, τα αίτια, οι συνθήκες και τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την τραγική κατάληξη, πρέπει να διαλευκανθούν πλήρως.
Ωστόσο αν κάτι μοιάζει «φωτεινό» σε αυτή τη «σκοτεινή» υπόθεση, είναι πως ως κοινωνία «μιλήσαμε» όλοι μας, για πρώτη φορά με τέτοια ένταση, για το υπαρκτό πλέον φαινόμενο της «ενδοσχολικής βίας», του «εκφοβισμού», του «bullying».
Όποιο όνομα κι αν του δίνουμε, το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με τη σιωπή, γιατί η σιωπή είναι αυτή που το συντηρεί.


Ο Βαγγέλης μας έκανε να σκεφτούμε και να «μιλήσουμε». Ας μη σταματήσουμε εδώ. Οφείλουμε να δράσουμε συνολικά ως κοινωνία για την εξάλειψη αυτού του νοσηρού φαινομένου.
Με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό, από τη δική μας πλευρά θεωρούμε ότι η ευθύνη των αρχών ενός τόπου, είναι να δουλέψουμε συστηματικά από δω και πέρα για να εξαλείψουμε από  την κοινωνία μας φαινόμενα εκφοβισμού που στιγματίζουν τις ζωές των παιδιών και των νέων».
Ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, καλούμε αύριο Τρίτη και ώρα 8 το βράδυ, όλους τους Γιαννιώτες με ένα αναμμένο κερί στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, να συγκεντρωθούμε μπροστά από το Δημαρχείο, σε μια συμβολική κίνηση, όπου όλοι μαζί θα ενώσουμε τη φωνή μας ενάντια στα φαινόμενα εκφοβισμού.