Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ενημέρωση του νέου Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της Ηπείρου


Τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ζητήματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή, συζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου σε συνάντηση που πραγματοποίησαν παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλείου Ψαθά, μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε προηγηθεί στην Π.Ε. Άρτας για τις ζημιές από τις πλημμύρες.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό- και πέραν των όσων αφορούν τις αποζημιώσεις λόγω καταστροφών- για πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου για την προώθηση λύσεων για τρέχοντα ζητήματα, αλλά και για τον προγραμματισμό της νέας προγραμματικής περιόδου. 

Υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αναλάβει και έχει υλοποιήσει ένα εκτεταμένο έργο καθαρισμού τάφρων, ποταμών και ρεμάτων, χωρίς το οποίο τα πλημμυρικά φαινόμενα θα είχαν ακόμη δυσμενέστερα αποτελέσματα και αναφέρθηκε στα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία πρέπει να προχωρήσουν τα επόμενα χρόνια στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

Ζήτησε να δοθεί παράταση του ισχύοντος νόμου για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών εγκαταστάσεων καθώς και την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών που απαιτούνται. Επίσης αναφέρθηκε και στη σύνταξη των νέων διαχειριστικών χαρτών για τους βοσκότοπους, υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα της Περιφέρειας Ηπείρου να αναλάβει το έργο, ώστε να εκλείψουν τα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα τους κτηνοτρόφους.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, έθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, δίνοντας βαρύτητα στην αντιμετώπιση των επειγόντων προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες, όπως αποζημίωση αγροτικών μηχανημάτων, ζωοτροφών, αποκατάσταση αγροτικού οδικού δικτύου, αντλιοστασίων κ.ά., επισημαίνοντας και την αδυναμία των ΓΟΕΒ- ΤΟΕΒ να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ανέφερε ότι έχει ήδη ενημερωθεί για δράσεις και προτάσεις της Περιφέρειας, άλλες εκ των οποίων τον βρίσκουν σύμφωνο και άλλες θα εξεταστούν στο άμεσο μέλλον.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr