Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Σταύρος Καλογιάννης: Να συνεργαστούν τα συναρμόδια Υπουργεία για τη χορήγηση επιδόματος «απομακρυσμένων - παραμεθόριων περιοχών» στους καθηγητές που υπηρετούν σε σχολεία αυτών των περιοχών

Ασαφείς απαντήσεις έδωσαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Αναφορά (αρ. πρωτ 2211/2014) που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, με θέμα τη χορήγηση επιδόματος παραμεθόριων – απομακρυσμένων περιοχών στους καθηγητές που υπηρετούν στα Γυμνάσια Παρακαλάμου και Δολιανών, στο ΓΕΛ Δολιανών και στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, στην απάντησή του ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας (αριθ. πρωτ.:  2/88222/0022/2014) αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι: «Η πρωτοβουλία για τον νομοθετικό χαρακτηρισμό των περιοχών ως απομακρυσμένων – παραμεθορίων και προβληματικών, ανήκει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην απάντησή του (αριθ. πρωτ.: ΤΚΕ/Φ.1/3759/2014), μεταξύ άλλων, δηλώνει: «Δεδομένου ότι για τη χορήγηση του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών πρέπει προηγουμένως να υπολογισθεί το δημοσιονομικό κόστος από το Υπουργείο Οικονομικών, το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργών».

Ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε: «Είναι ανάγκη να συνεργαστούν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα παραμεθόριων περιοχών σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και να μην ακολουθούνται διαφορετικά μέτρα και σταθμά. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών, το σχετικό επίδομα λαμβάνουν ήδη οι υπάλληλοι που υπηρετούν στους Νομούς Κιλκίς και Δράμας. Θα επανέλθω στη Βουλή για το θέμα, με νέα Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Οικονομικών».