Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Τάκης Νάκας: «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να χρησιμοποιεί το όνομά μου»

Ανακοίνωση-απάντηση στην καταγγελία της κας Τσάνη, μητέρας του ποδοσφαιριστή Παύλου Θεμελή που "κόπηκε" από την ομάδα Παίδων της ΕΠΣΗΠ, εξέδωσε ο προπονητής της ομάδας Παίδων, Τάκης Νάκας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Νάκας ισχυρίζεται ότι ουδέποτε είπε στη μητέρα ότι χρειάζεται το παιδί της στην ομάδα, αναλύοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο παίρνονται οι αποφάσεις στην ΕΠΣ για τέτοιου είδους θέματα. Αναλυτικά:
"Με λύπη μου διάβασα σε τοπική αθλητική ιστοσελίδα ότι μία κυρία (η κα Τσάνη Νίκη), η οποία δεν είναι άγνωστη σε μένα, χρησιμοποίησε το όνομά μου σε ανακοίνωση-καταγγελία ενάντια στην Ε.Π.Σ.Ηπείρου, που αφορά την μη επιλογή του παιδιού της στις μικτές ομάδες της Ένωσης, όπου τυγχάνει να είμαι προπονητής μαζί με τον κο Κοζανίτη Α., για το ποδοσφαιρικό έτος 2014-2015.
Θα ήθελα να αναφέρω ότι:
1. Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας μας με την ΕΠΣΗΠ, με τον πρόεδρο κο Βρακά Κ. και την αρμόδια επιτροπή της Ένωσης για τις μικτές ομάδες, ορίσαμε  το πλαίσιο της επιλογής των παικτών σε αυτές. ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε τα κριτήρια να μην είναι αυστηρά ΜΟΝΟ αγωνιστικά, αλλά να συνεκτιμώνται κι άλλοι παράγοντες: συμπεριφορά, πειθαρχία, συνεργασία ακόμη και παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παικτών.


2. Ποτέ δεν ανέφερα στην κα Τσάνη ή σε κάποιον άλλο γονέα ότι «χρειάζομαι ή δεν χρειάζομαι» το παιδί τους. Αυτό άλλωστε δεν ταιριάζει ούτε στον χαρακτήρα μου, ούτε στην γενικότερη στάση μου απέναντι σε θέματα παιδικού ποδοσφαίρου, το οποίο υπηρετώ πολλά χρόνια.
3. Η αρχική επιλογή παικτών έγινε και δεν επιτρέπω, ως ενωσιακός προπονητής, σε κανένα (ούτε στην κα Τσάνη) να αμφισβητεί και να υποβαθμίζει την προσπάθεια ΟΛΩΝ των παιδιών να φτάσουν ως εκεί (παρεπιπτόντως η συμμετοχή των αθλητών ήταν πρωτοφανής).
Με βάση όλα τα παραπάνω, παρακαλώ την κα Τσάνη να ανακαλέσει, οτιδήποτε με αφορά, από την συγκεκριμένη ανακοίνωση.
Λυπάμαι ειλικρινά για το ατυχές, θέλω να πιστεύω, περιστατικό και ειλικρινά εύχομαι να είναι  το τελευταίο.

ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΟΘΕΙΣΗΣ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ, ΤΟΣΟ ΕΓΩ ΟΣΟ ΚΑΙ Ο Κος ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ «ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ» ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ.

ΜΕ ΤΙΜΗ
Νάκας Παναγιώτης
Καθηγητής Φυσ. Αγωγής

Προπονητής ΕΠΣΗΠ 2014-2015